Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na rekonstrukci silnice se podílí šest investorů. Začne v létě a přijde na 220 milionů

Kraj chystá největší dopravní investici do rekonstrukce silnice ve své historii. Téměř osm kilometrů silnice číslo 610 z Turnova na hranici kraje si vyžádá téměř 220 milionů korun. Na dopravní stavbě se kromě kraje podílí dalších pět investorů. Silnice, která kopíruje D10, se začne opravovat letos v létě.

Kromě Libereckého kraje jsou dalšími investory město Turnov a obce Příšovice, Přepeře, Ohrazenice a Svijany. „Jedná se o nejnákladnější stavbu na naší silnici v historii kraje,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Velká část rekonstrukce by mohla být zaplacena z dotace, o kterou kraj žádá. „Předpokládaná výše dotace z IROP pro část realizovanou Libereckým krajem činí více než 146 milionů korun,“ dodává Radka Loučková Kotasová, krajská radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

V rámci rekonstrukce bude kompletně zrekonstruován úsek silnice II/610 včetně mostních objektů, který vede od hranice Libereckého kraje po křižovatku s ulicí Nádražní v Turnově. „Plynule na ní naváže úsek silnice III/2797 od Nádražní ulice v Turnově do Ohrazenic,“ popisuje náměstek Marek Pieter.

Součástí bude i výstavba nebo rekonstrukce chodníků, cyklostezek, parkovacích zálivů apod. Investorem těchto objektů budou dotčené obce. „Zhotovitele začneme vybírat v dubnu,“ dodal náměstek.

Už nyní v Turnově probíhají přípravné práce. Od 5. března je v Nádražní ulici ve směru na Ohrazenice zcela uzavřena silnice kvůli rekonstrukci veškerých inženýrských sítí umístěných ve vozovce. Investorem této akce je Vodohospodářské sdružení Turnov. „Na výměnu sítí o letních prázdninách navážou práce na rekonstrukci silnice. Celá akce by měla skončit na podzim roku 2020,“ řekl Pieter.

Autoři

Štítky silnice, rekonstrukce, Turnov, Liberecký kraj, investor, Marek Pieter, Ohrazenice, Radka Loučková Kotasová, Svijany, Příšovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na rekonstrukci silnice se podílí šest investorů. Začne v létě a přijde na 220 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.