Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Liberec v centru upravuje dvě parkoviště, která byla ostudou města

Liberec za 1,6 milionu korun dokončuje úpravy ploch dvou parkovišť v centru města s desítkami míst. Parkoviště už byla v tristním stavu. Auta stála v prohlubních a po dešti v blátě a kalužích.

"Myslím, že celkem právem občané říkali, za toto máme ještě platit, když tady stojíme v kalužích. Tak teď si postojí na pěkném parkovišti," řekl náměstek primátora pro správu majetku Tomáš Kysela (býv. ANO). Počet parkovací míst podle něj zůstane stejný.

Liberecké technické služby upravují parkoviště na křižovatce ulic Široká a U Lomu nedaleko ZŠ Barvířská a také parkoviště pod základní uměleckou školou (ZUŠ) ve Frýdlantské ulici. Podle Kysely se letos na jaře bude upravovat ještě jedna zanedbaná plocha k parkování, která se nachází v Orlí ulici, v zatáčce naproti bývalé České Besedě.

Poblíž opravovaného parkoviště pod ZUŠ v dohledné době zřejmě vznikne na městském pozemku ještě jedno nové parkoviště, a to na volné ploše naproti bývalé restauraci Ambiente v Sokolské ulici. Sloužit by mělo pro návštěvníky lékařského domu Avicena. "Blokují ve Frýdlantské ulici parkovací místa pro krátkodobé stání, která využívají rodiče, když vezou děti do 'zušky', nebo klienti správy sociálního zabezpečení. Tak jsme se rozhodli, že jim tuto plochu nabídneme," uvedl primátor Tibor Batthyány (býv. ANO). Návrh smlouvy s Avicenou by podle něj měli radní města projednat nejspíš už na svém příštím zasedání. "Plochu by si pronajala, na své náklady upravila a sloužila by jako jejich parkovací plocha," dodal.

Na městských parkovištích v Liberci je 2157 parkovacích míst, z toho 860 je rezidentských a abonentních. Město se letos chystá zprovoznit navigační parkovací systém za devět milionů korun, na který získalo evropskou dotaci. Motoristům by měl usnadnit hledání místa k parkování. "Současný stav je takový, že řidiči objedou i několik parkovišť, než naleznou volné místo k zaparkování, čímž samozřejmě ztrácejí čas a navíc zatěžují již tak frekventovanou dopravu v centru města. Informační a navigační systém jim umožní jet rovnou tam, kde je v danou chvíli volno," uvedl již dříve Kysela. Projekt počítá s instalací více než 1000 parkovacích čidel a 78 informačních panelů. Na tento systém se napojí i velká krytá parkoviště v obchodních domech v centru Liberce.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, parkování, rekonstrukce, Tomáš Kysela, Tibor Batthyány, Avicenum, Česká beseda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bob Hozák

Když už tak město rozhodlo, že to bude parkoviště, tak by chtělo také něco provést s tou šílenou parkovací plochou v Pastýřské ulici. Troufnu si říct, že je to ještě katastrofálnější..

Pondělí, 9. dubna 2018, 07:18Odpovědět

Liberec v centru upravuje dvě parkoviště, která byla ostudou města  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.