Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Policisté měřili rychlost. Jeden z řidičů jel na devadesátce přes 130

Několik hodin probíhala ve čtvrtek policejní akce zaměřená na dodržování povolené maximální rychlosti. Během té doby předpisy porušilo třicet řidičů, největší hříšník jel na devadesátce u obce Chlum 132 km/h.

Akce se konala na Českolipsku a přesunuli se sem o policisté z ostatních okresů kraje. Ti změřili tři desítky hříšníků. Kromě už zmíněného jel další v Ralsku 77 km/h na padesátce.

Podle policistů je situace s překračováním rychlosti letos výrazně horší než loni. „Od počátku letošního ledna do konce března evidují dopravní policisté na Českolipsku už 419 překročení nejvyšší dovolené rychlosti. Za stejné období loňského roku jich bylo 179,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Nikdo letos zatím nepřekonal řidiče osobního vozidla Audi R 8, který 11. června 2017 v odpoledních hodinách na hranicích okresu Česká Lípa nedaleko Hlínoviště prosvištěl úsek s nejvyšší dovolenou rychlostí 90 kilometrů v hodině rychlostí 215 kilometrů za hodinu.

Policisté zaznamenali ale i jiné přestupky v dopravě, které museli řešit. „Řidič motorového vozidla, kterého zastavili kvůli překročení dovolené rychlosti, když silniční úsek s omezením rychlosti na 70 kilometrů v hodině projel rychlostí 106 kilometrů v hodině, navíc ještě nadýchal do kontrolního přístroje 0, 41 promile alkoholu,“ dodala mluvčí.

A zkontrolovali také motocyklistu, který byl pod vlivem drog. „Kromě toho se nemohl prokázat řidičským průkazem. Před časem totiž o něj přišel kvůli stejnému deliktu,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, radar, měření, Chlum, okres Česká Lípa, Audi, Ralsko, Česká Lípa, Hlínoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté měřili rychlost. Jeden z řidičů jel na devadesátce přes 130  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.