Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Obávaná uzavírka České mládeže začne v neděli. Dohlížet bude i policejní vrtulník

Tohle nebude jen tak ledajaká uzavírka. Na tom se shodnou všichni. Ulice České mládeže, po které denně projede skoro dvacet tisíc aut včetně kamionů bude od neděle na více než tři měsíce průjezdná pouze jednosměrně. A policisté očekávají velké komplikace, zpočátku může docházet k vyhroceným situacím s nespokojenými řidiči.

Opravovat se bude zhruba kilometrový úsek od průtahu města směrem do průmyslové zóny Jih. A minimálně první dny to bude velmi náročné a policisté do kritických míst nasadí velký počet policistů. „Situaci bude monitorovat také vrtulník,“ řekl krajský policejní ředitel Vladislav Husák, podle kterého budou v prvních dnech policisté na místě 24 hodin denně.

Především v prvních dnech od pondělí do středy bude podle něj situace velmi nepřehledná. Během této doby chceme nastavit dopravní opatření tak, aby všechno fungovalo a aby si řidiči zvykli na novou situaci,“ dodal ředitel, podle kterého po prvním týdnu policie dopravní situaci vyhodnotí a případně objízdné trasy upraví.

Uzavírka České mládeže

SIlnice se bude opravovat 105 dní.

Zpočátku se očekávají velké komplikace, na situaci bude dohlížet i policejní vrtulník. 

Především mezi 5-7, 13-15, 16-18 a 21-23 se čekají největší problémy, lidé se v tu doby v průmyslové zóně střídají na směny.

„První tři dny budou kritické. Je možné, že situace bude vyhrocená,“ myslí si také velitel dopravní policie v Liberci Jaroslav Řehák.

Nejhorší chvíle pak policisté očekávají při výměnách směn v průmyslové zóně. „Předpokládáme, že v tu dobu budeme muset dopravu i řídit,“ dodal Řehák.

Ulice České mládeže bude od 1. července průjezdná pouze jedním směrem, a to do průmyslové zóny. Z ní se pak řidiči dostanou směrem do Pilínkova, vyjedou u Preciosy a pak se napojí na výpadovku v Doubí.

Také v těchto lokalitách se čekají komplikace, ulice Heyrovského a Puškinova budou po dobu rekonstrukce jednosměrné, což ztíží situaci především místním. Velké kolony se očekávají také na křižovatce Kubelíkova a České mládeže, kudy bude také část řidičů najíždět.

Rekonstrukce už ale podle vyjádření krajského úřadu nešla oddalovat. „Jsou tam překračovány hlukové limity. Navíc příští rok připravuje ŘSD další opravy na průtahu Liberecem, komplikace by pak byly ještě vyšší,“ řekl hejtman Martin Půta.

Rekonstrukci ulice připravuje kraj a vyjde na necelých 39 milionů korun. V rámci rekonstrukce pak bude na vozovku položen takzvaný tichý asfalt. Znovu průjezdná pak bude silnice 14. října.

Kraj ve spolupráci s policií také připravil materiál, který v nejbližších dnech rozdistribuuje do schránek obyvatel v okolí.

Autoři | Foto Krajský úřad

Štítky průmyslová zóna, Vladislav Husák, Martin Půta, Preciosa, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obávaná uzavírka České mládeže začne v neděli. Dohlížet bude i policejní vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.