Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Od září přibudou v Libereckém kraji nové autobusové spoje

Nové autobusové spoje přibudou od září v Libereckém kraji. V Lomnici nad Popelkou na Semilsku kraj po osmi letech obnoví spojení do Košova. Nový spoj přibude mezi Českým Dubem a Hodkovicemi nad Mohelkou na Liberecku. Zlepší se i spojení z Mimoně do Doks na Českolipsku. Změny jízdních řádů začnou platit se zahájením školního roku od 2. září.

Zkušebně obnoví kraj v Lomnici spojení do osady Košov linkou 553. Zatím bude jezdit v pracovní dny po jednom páru autobusů v pracovní dny ráno a odpoledne a jednou týdně i dopoledne. Spojení bude v režimu Radiobus, cestující si spojení objednají na centrálním dispečinku.

„Budeme rádi, pokud se zkušební provoz osvědčí a lidé jej budou využívat," řekl náměstek hejtmana pro dopravu Marek Pieter (Starostové pro Liberecký kraj).

Nový pár spojů přibude se zahájením školního roku mezi Českým Dubem a Hodkovicemi. Z Dubu bude vyjíždět v 11:40 a z Hodkovic pak ve 12:20. Na žádost obce Bílá pojedou spoje právě přes Bílou a Petrašovice. „Během podzimních měsíců chceme vyhodnotit i možnost úpravy trasy spojů, aby lépe postihla i další obce a jejich místní části," řekl Jan Roženský ze společnosti Korid LK, která koordinuje veřejnou dopravu v Libereckém kraji.

Prodloužen bude od září školní spoj mezi městy Mimoň a Doksy na lince 282. Stávající spoj s odjezdem ve 13:10 z Mimoně pojede nově až do Doks. „Zkrátí se tak čekání hlavně studentům mimoňského gymnázia, kterých denně dojíždí z Doks a zpátky několik desítek," doplnil jednatel Korid LK Pavel Blažek.

Nově díky tomu podle něj přibude spojení i v opačném směru, kdy autobus odjede z Doks ve 13:45. K úpravám jízdních řádů dochází od 2. září také na linkách 350 a 370 na trase Liberec - Turnov - Jičín - Hradec Králové. Přibude nový spoj z Liberce do Hradce s odjezdem v 7:35 a v opačném směru z Hradce s odjezdem v 10:35 linkou 370.

Přibude nový spoj ve 12:35 z Liberce do Turnova a odpolední spoj do Liberce bude posunut o dvacet minut na 13:30 z autobusového nádraží v Turnově.

Největší změnou ale bude zlevnění jízdného pro studenty do 26 let a pro seniory nad 65 let, o němž rozhodla vláda.

Autoři | Foto

Štítky spoje, autobus, Liberecký kraj, Doksy, Mimoň, Hodkovice nad Mohelkou, Český Dub, Lomnice nad Popelkou, Košov, okres Česká Lípa, okres Semily, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od září přibudou v Libereckém kraji nové autobusové spoje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.