Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Dolní částí Lidické ulice neprojdete. Začala rekonstrukce mostu

V centru Jablonce začala rekonstrukce mostu v Lidické ulici. Její spodní část je tak neprůchodná. Jde přitom o největší investiční dopravní akci v centru města letos a vyjde na asi 13 milionů korun. Hotovo má být do zimy.

Původní most pochází z roku 1910 a je v poměrně špatném stavu, dosud nikdy neprošel zásadnější rekonstrukcí. Z mostu zbude jen kamenná klenba, vše ostatní bude nové. Most dostane novou konstrukci, kamenné zábradlí se bude repasovat. Povrch mostu po opravě plynule naváže na už několik let hotovou dlažbu na pěší zóně a napojí se do ulice 5. května.

„Přípravy byly náročné i vzhledem k tomu, že bylo třeba zajistit souhlasy vlastníků okolních nemovitostí a také správců všech inženýrských sítí, které vedou pod mostem,“ řekl náměstek primátora Miloš Vele.

Ulice je v dolní části zcela neprůchodná, což komplikuje život lidem. „Děkujeme občanům za trpělivost se stavbou a respektování dopravního značení,“ dodal vedoucí oddělení správy komunikací Pavel Kozák.

Rekonstrukce více než stoletého, šest metrů dlouhého a šest metrů širokého mostu bude plně hrazena z městského rozpočtu.

Autoři | Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky Lidická, most, Jablonec, rekonstrukce, Miloš Vele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dolní částí Lidické ulice neprojdete. Začala rekonstrukce mostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.