Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Projít Horskou od transformátoru? Silnice je nebezpečně zarostlá, chybí chodník

Kdo někdy šel nebo jel na kole ulicí Horská od zastávky U Transformátoru směrem na Českou chalupu, musel to zažít také. Silnice je místy zarostlá tak, že připomíná spíš tunel a lidé se tu bojí chodit. Oproti dřívějším letům se tu totiž stále zvyšuje intenzita dopravy, přibývají tu nové domy a chybí i chodník.

„Já tu chodím prakticky denně s kočárkem a je to opravdu o strach. Je tu několik zatáček, jenže do nich přes stromy a křoví vůbec není vidět,“ říká Petra Dvořáčková, která bydlí v Jedlové ulici. Lokalitou projíždí hodně aut, která se v zatáčkách míjí jen těsně. „Vemte si, jak někteří řídí, najíždí do zatáčky v protisměru, jezdí jak blázni, navíc tu není moc kam uhnout,“ připomíná náletovou zeleň, která silnici opticky zužuje.

První problém je už u zastávky U Transformátoru, kde před zatáčkou před lety někdo vysadil smrky. Jenže z nich jsou teď vzrostlé stromy, přes které za zatáčku není vůbec vidět. To je problém i pro řidiče, kteří se napojují ze Staškovy ulice a prostě to musí risknout.


Za husté smrky zkrátka není vidět. Musíte to risknout, nebo přejít na druhou stranu. A to také riskujete.

Podle Dvořáčkové by rozhodně chtělo okolí silnice prořezat. „Stav zeleně zasahující do komunikace bude prověřen a případně podniknuty kroky k zajištění ořezu,“ reaguje mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Podle ní může být problém i v tom, že část zeleně nemusí být na městském pozemku. „V případě, že se bude jednat o zeleň z městského pozemku, bude ořez zajišťovat město a v případě soukromých pozemků bude odeslána výzva jejich vlastníkům,“ dodává.


Řidič auta chodce zpozoruje na poslední chvíli, navíc musí přejet do protisměru, kde může jet také auto

Petra Dvořáčková by tu ráda chodila po chodníku. „Vzhledem k tomu, že tu budu s kočárem jezdit ještě asi hodně let, určitě by se mi to líbilo,“ pokračuje. Funguje totiž jako pěstounka a pomáhá vychovávat ty nejmenší děti.

Město už přitom na Horské ulici letos v její části chodníky postavilo. V lokalitě u zastávky u Transformátoru ale jen tak nebudou. „V současné době se nepřipravuje výstavba chodníku v předmětném úseku,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto

Štítky Horská, Transformátor, Liberec, zeleň, chodník, pozemek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projít Horskou od transformátoru? Silnice je nebezpečně zarostlá, chybí chodník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.