Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dopravní podnik zvyšuje mzdy. Od Nového roku si zaměstnanci přijdou na 2500 korun navíc

Několik měsíců trvalo vyjednávání mezi odbory a vedením libereckého dopravního podniku. Výsledkem je zvýšení mezd v průměru o dva a půl tisíce korun měsíčně. Nové výměry začnou platit od ledna 2019.

„S potěšením můžeme konstatovat, že členská základna jednomyslně odsouhlasila kolektivní smlouvu pro roky 2019 - 2020. Nic tedy nebránilo v jejím podpisu, a tím tak kolektivní smlouva nabyla platnost,“ informoval předseda závodního výboru odborové organizace dopravního podniku v Liberci Zdeněk Leszkoven.

Vedení se zvyšováním platů problém nemělo. Vyššími mzdami chce lákat nové zaměstnance a především řidiče, kterých je na trhu práce velký nedostatek. „Jsem strašně rád, že se nám podařilo uzavřít kolektivní smlouvu, která výhodně zlepšuje platové podmínky našich zaměstnanců a zároveň respektuje ekonomické možnosti DPMLJ. Rád bych poděkoval zástupcům odborů za korektní přístup. Ve zlepšování pracovních podmínek našich zaměstnanců budeme i nadále pokračovat,“ konstatoval předseda představenstva Michal Zděnek.

Smlouva platí na příští dva roky, navíc v roce 2020 se mzdy opět zvýší o stejnou částku. Zatímco nyní mají řidiči mezi 25 až 27 tisíci, za dva roky budou brát nad 30 tisíc měsíčně.

„Věříme, že nová kolektivní smlouva zaměstnance potěšila, motivuje nové a přispěje k tomu, aby se zaměstnancům DPMLJ zase o něco více zlepšily pracovní podmínky,“ dodal Leszkoven.

Dopravní podnik

Dopravní podnik je největší společností ve vlastnictví Liberce, sousední Jablonec je menšinovým vlastníkem s 0,38 procenta akcií. Firma má od června nové tříčlenné představenstvo složené z manažerů, jedním z důvodů změny je vyšetřování předchozího vedení kvůli podezření z dotačního podvodu. Dopravní podnik proto přešel na takzvaný německý model řízení, kdy v představenstvu jsou manažeři a politici zasedají jen v dozorčí radě. Firma s půlmiliardovým obratem zaměstnává zhruba 400 lidí. V roce 2016 skončila podle obchodního rejstříku ve ztrátě 17,472 milionu korun. Loňské údaje zatím k dispozici nejsou. (ČTK)

Autoři | Foto

Štítky dpmlj, dpml, mzdy, odbory, dopravní společnost, mzda, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik zvyšuje mzdy. Od Nového roku si zaměstnanci přijdou na 2500 korun navíc  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.