Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dopravní podnik nemá po odchodu BusLine dost řidičů. Spojů bude od soboty jezdit méně

Dlouho se řešilo, jak se liberecký dopravní podnik vyrovná s odchodem společnosti BusLine, která zajišťovala zhruba 40 procent všech městských spojů. DPMLJ nakoupil nové autobusy a snažil se sehnat dostatek nových řidičů. Jenže to se úplně nepovedlo, a tak se od soboty musí změnit jízdní řády, autobusů bude jezdit méně.

„Od soboty 26. ledna 2019 přebírá DPMLJ veškeré výkony v MHD Liberec po společnosti BusLine v rozsahu denní potřeby 35 řidičů v pracovní dny a 24 řidičů v sobotu a neděli,” uvedla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová. Podle ní se i přes rozsáhlou náborovou kampaň se dopravnímu podniku nedaří naplnit potřebný stav řidičů MHD.

A tak přistupuje ke změnám v jízdních řádech, od soboty se některým linkám prodlouží intervaly. Podle Poršové jsou ale změny dočasné. „Jakmile početní stav řidičů autobusů dovolí provést změnu k původně plánovaným jízdním řádům, bude toto operativně provedeno,” řekla s tím, že co nejdříve by se měly do normálního stavu vrátit nejvytíženější linky 25 nebo 12 a další.

Změny v provozu MHD v Liberci od soboty 26. ledna

Linka 12
V pracovní dny se lince ve špičkách prodlouží intervaly o jednu minutu, většinou ze čtyř na pět. Během dopoledne pak z deseti na dvanáct minut, linku ale budou obsluhovat jen kloubové autobusy. O víkendu se pak intervaly prodlouží z 15 na 20 minut. 

Linka 14
V pracovní dny budou ranní spoje do Polní vedeny nově tak, že se během jízdy v zastávce Pavlovice Letná změní na linku č. 12 a budou pokračovat dále po lince č. 12 přes zastávku Polní. V pracovní dny dojde na lince k posunům či zrušení spojů. O víkendu zůstávají v provozu pouze 4 páry spojů mezi 8:00 a 16:00.

Linka 15
V pracovní dny dojde k úpravě časové polohy spojů zajíždějících do zastávky Březová alej. O víkendu dojde k posunu spoje s odjezdem z Fügnerovy v 18:52 na 18:56.

Linka 17
O víkendu dojde k posunu spoje s odjezdem z Fügnerovy v 17:30 na 17:10

Linka 21
V pracovní dny dojde k prodloužení intervalu mezi spoji v dopoledním dopravním sedle, odpolední špičce a odpoledním dopravním  sedle.

Linka 22
V pracovní dny dojde v úseku Fügnerova  - Kunratice Mšenská k prodloužení intervalu mezi spoji v ranní a odpolední špičce. V úseku Fügnerova – Průmyslová zóna Jih - OC Nisa dojde k drobným posunům spojů.

Linka 24
V pracovní dny bude spoj s odjezdem v 7:19 z Doubí sídliště nově ukončen v zastávce Fügnerova, ve které se v 7:34 změní na spoj linky č. 51 a bude dále směr Letná a ZŠ Jabloňová

Linka 25
V pracovní dny dojde v ranní a odpolední špičce k prodloužení intervalu mezi spoji z 12 minut na 15 minut a v dopoledním dopravním sedle ze 17 minut na 20 minut.

Linka 27
V pracovní dny budou nově zavedeny dva páry spojů do Průmyslové zóny Sever na/z střídání pracovních směn v 6:00 a 14:00. Ze střídání směn ve 22:00 budou posunuty odjezdy spojů z průmyslové zóny Sever podle požadavků majitele Průmyslové zóny Sever.

Linka 29
V pracovní dny dojde k posunu spoje s odjezdem v 8:35 z Kunratické sídliště na 8:39.

Linka 31
V pracovní dny bude nově zaveden spoj do Průmyslové zóny Jih s odjezdem z Fügnerovy v 6:32. Na lince dochází ke snížení spojů jedoucích na/z střídání pracovních směn v 6:00, v 14:00 a ve 22:00. Tyto spoje budou nově obsluhovány kloubovými autobusy.

Linka 33
V pracovní dny dojde k posunu odjezdů u spojů s odjezdem v 5:10 ze zastávky Kunratická sídliště a v 5:14 ze zastávky U Lomu. Nově pojedou spoje o 5 minut dříve.

Linka 34
V pracovní dny dojde k posunu odjezdů u spojů s odjezdem v 5:00 ze zastávky Fügnerovy a v 5:14 ze zastávky Pavlovice Letná. Nově pojedou spoje o 5 minut dříve.

Linka 36
Spoj s odjezdem v 5:53 z Fügnerovy bude zrušen bez náhrady.

Linka 38
O víkendu dojde k redukci počtu spojů ze 4 na 3, které pojedou nově v jiných časech.

Linka 51
Dojde k posunu odjezdu z Fügnerovy ze 7:30 na 7:34. Nově pojede spoj jako pokračování spoje linky č. 24 přijíždějícího do zastávky Fügnerova od Doubí sídliště.

Linka 52
Dojde ke zrušení prvního spoje. Odjezdy zbylých dvou spojů ze zastávky Fügnerova budou nově posunuty na 7:43 a 7:47.

Nově budou zastávky Textilana a U Terstu celodenně zastávkami na znamení.

Autoři | Foto

Štítky dopravní podnik, spoje, BusLine, Liberec, MHD, jízdní řády, pracovní den, dopravní společnost, jízdní řád, Letná, Pavlovice, Terst

Dopravní podnik nemá po odchodu BusLine dost řidičů. Spojů bude od soboty jezdit méně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.