Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stavba nové silnice do průmyslové zóny se přiblížila. Dokončuje se dokumentace k územnímu rozhodnutí

Dlouhé roky se řeší výstavba napojení průmyslové zóny na průtah městem. Liberecký kraj loni představil variantu, která nepotěšila místní obyvatele, silnice se ale stavět bude. Probíhají přípravy, aktuálně se dokončuje dokumentace k územnímu rozhodnutí. Stavět by se mělo zhruba za dva roky.

Nyní je jasné, kudy přesně silnice povede. Aktuálně se řeší parkoviště pro kamiony a stezka pro pěší a cyklisty, aby se mohli snadno dostat přes silnici z Doubí do Pilínkova.

Trasa nové komunikace povede od kruhového objezdu u Densa, dále kopíruje železniční trať, kterou přibližně ve své polovině podjede a po několika sta metrech se napojí na stávající kruhový objezd pod silnicí I/35, tedy na ulice Hodkovická a Minkovická.

Podél silnice pak povede smíšená stezka pro pěší a cyklisty se sjezdy na okolní pozemky, odvodněním, protihlukovými opatřeními a také stromy a keři.

Investorem stavby je Liberecký kraj, Liberec se bude finančně podílet na chodnících, osvětleních nebo právě cyklostezce. 

Nyní jezdí auta a kamiony po ulici České mládeže, která ale kapacitně nestačí, proto vznikne silnice nová. Kromě velkého provozu zde často překáží i parkující kamiony. „Tento problém řeší projekt nového dopravního napojení Densa na rychlostní komunikaci. Vedle komunikace by mohlo vzniknout Libereckým krajem zřízené parkoviště pro kamiony,“ uvedl náměstek primátora pro technickou správu města a informační technologie Jiří Šolc.

„Jsme si tohoto problému vědomi, proto jsme se rozhodli posunout závoru na naší příjezdové cestě o třicet metrů dál. Díky tomu v našich prostorách pojmeme až šest kamionů. Tuto změnu už jsme začali realizovat, takže minimálně kamiony, které zajíždějí k našemu závodu, nebudou na hlavní silnici dále překážet,“ ubezpečil Schinichiro Yamaji.

Náklady na novou silnici se odhadují na více než dvě stě milionů korun. Stavět by se mohlo začít v roce 2021. Jezdit by tudy mělo asi šest tisíc aut denně.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky průmyslová zóna, Liberec, Liberecký kraj, Denso, napojení, Doubí, silnice, Pilínkov, Jiří Šolc

Stavba nové silnice do průmyslové zóny se přiblížila. Dokončuje se dokumentace k územnímu rozhodnutí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.