Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Silnice 14 u polozbořené školy v Jablonci je částečně průjezdná

V Jablonci se takřka po pěti měsících podařilo alespoň v jednom směru zprůjezdnit Podhorskou ulici, která je součástí frekventované silnice I/14. Zcela uzavřená byla od prosince minulého roku kvůli částečnému zřícení Střední školy řemesel a služeb.

„Auta mohou kolem ní jezdit ve směru od Lučan nad Nisou," řekl mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla. „Opačný směr od centra bude zprůjezdněn nejdříve v říjnu," dodal mluvčí.

Budova školy byla poškozena při výstavbě centra odborného vzdělávání. Podle odbornice na statiku Hany Gattermayerové byly příčinou havárie zřejmě špatně odvedené práce na úpravách v budově v 80. letech minulého století. Loni koncem listopadu se zřítila část zdi v prvním a druhém patře. Situaci zhoršil těžký mokrý sníh, který zatížil střechu. Proto se kraj, který je investorem, dohodl na uzavření Podhorské ulice kolem školy.

Aby mohla být frekventovaná silnice alespoň částečně zprůjezdněna, bylo třeba zabezpečit čelní stěnu budovy. Podepřelo ji šest ocelových věží. Pracovníci firmy Metrostav zároveň stojkami zpevnili poškozená patra, aby bylo možné v rekonstrukci budovy pokračovat. Zabezpečení přijde na 18 až 25 milionů korun. Budova školy je prázdná, studenti by se tam měli vrátit po rekonstrukci 1. září 2020. Celkové náklady na zabezpečení a rekonstrukci si vyžádají kolem 100 milionů korun.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky škola, silnice 14, Liberecký kraj, Jablonec, Střední škola řemesel a služeb, rekonstrukce, Lučany nad Nisou, Metrostav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice 14 u polozbořené školy v Jablonci je částečně průjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.