Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Linka 600 ke Globusu se rušit nebude. Přispěje na ni město, od pondělí bude jezdit jinak

Dlouho to vypadalo, že linka 600 jezdící mezi Fügnerkou a Globusem bude zrušena. Samotný Globus už ji financovat nechtěl, po jednáních ale linka zůstala zachována, na její provoz přispěje jak město, tak další obchodníci ze zóny.

„Dobrou zprávou je, že se nám podařilo zachovat linku 600 ke Globusu, která měla skončit. Pro občany je zdarma. Nyní jí platí mimo Géčko více obchodníků nyní i částečně město. Máme tedy na její provoz nějaký vliv,” řekl náměstek Jiří Šolc.

Vybrané spoje linky 600 pojedou nově ze zastávky Globus přes zastávku NC Géčko a Ostašovská do zastávky Bauhaus, v opačném směru přes zastávky Ostašovská, Globus a NC Géčko do Fügnerovy ulice.


„V souvislosti se změnou jízdního řádu a trasy linky bude i změna odjezdové zastávky u Globusu,“ upřesnila mluvčí magistrátu Jana Kodymová. Linka bude odjíždět do Bauhausu a Fügnerovy ulice ze zastávky blíž k OD Globus (dnes linka 14). Spoje linky č. 600, které mají konečnou u Globusu, nebudou při jízdě do Fügnerovy ulice obsluhovat zastávku NC Géčko.

Linka 14 a 32 bude nově odjíždět od Globusu ze současné zastávky linky 600 (u parkoviště).

Nejistá je zatím možnost, že by autobus 600 zastavoval v Růžodole pro občany, kteří mají v Géčku poštu. „Nyní totiž jezdí autobus z terminálu Fügnerova bez zastávek,“ dodala Kodymová.

Autoři | Foto

Štítky Globus, autobus, linka 600, Bauhaus, Jiří Šolc

Linka 600 ke Globusu se rušit nebude. Přispěje na ni město, od pondělí bude jezdit jinak  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.