Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Uzavírka tunelu skončí v neděli. Ještě v říjnu čeká na řidiče omezení na příjezdu do Liberce

Už v neděli skončí poslední omezení v libereckém tunelu, který tak bude normálně průjezdný. Ještě v říjnu nás ale čekají komplikace na příjezdu do Liberce, kde se bude dávat nový povrch silnice.

Ale zpět k tunelu. Ten byl poslední týden uzavřený kvůli odstraňování nečistot a také detailní prohlídce, která má ukázat, jak na tom je a kdy bude potřeba ho kompletně opravit. „Při kontrolní prohlídce jsme zjistili, že vše probíhá dle schváleného harmonogramu. V každém tubusu je provedeno celkem 42 zkušebních vývrtů, za účelem zjištění stavu betonové konstrukce, stavu výztuže,“ uvedl Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Výsledky měření budou sloužit pro probíhající projekční přípravu na kompletní rekonstrukci libereckého tunelu, jehož stavba začala v roce 1986 a který doposud neprošel žádnou zásadní rekonstrukcí. „Z předběžných a neúplných výsledků vyplývá, že jedním z hlavních problémů je zatékání do části tunelu. Konečné výsledky diagnostiky tunelu budou známy na konci kalendářního roku,“ dodal mluvčí krajského úřadu Filip Trdla.

ŘSD ještě v říjnu plánuje další opravy na silnici mezi Jítravou a Libercem, a to v úsecích Jítrava – Bílý Kostel a v úseku Bílý Kostel – Liberec Růžodol I. „Opravy budou prováděny vždy v pravém jízdním pruhu, kdy doprava bude pomocí dopravního opatření svedena do levého jízdního pruhu,“ řekl Jan Wohlmuth, ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky tunel, omezení, Liberec, řsd, Ředitelství silnic a dálnic, Jítrava, Liberecký kraj

Uzavírka tunelu skončí v neděli. Ještě v říjnu čeká na řidiče omezení na příjezdu do Liberce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.