Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nová Pastýřská bude vypadat jinak. Místo protihlukové zdi stromy a cyklopruhy

Jde o silnici, o které se v Liberci mluví dvacet let. Přípravy na její stavbu rozjelo minulé vedení Liberce, to nové teď projekt upravilo. Silnice bude užší, s cyklopruhy a také alejí. Změnu přichystala Kancelář architektury města, nyní vznikne dokumentace k územnímu rozhodnutí.

Nová Pastýřská má být součástí vnitřního okruhu města. Ulevit má přecpanému Šalďáku. V původních plánech se tu počítalo až s průjezdem patnácti tisíc aut denně a s vybudováním čtyřmetrových protihlukových stěn. Proti tomu ale silně protestovali místní obyvatelé.

Celý projekt nakonec město přepracovalo a z Nové Pastýřské by měla slovy vedoucího Kanceláře architektury města Jiřího Janďourka vzniknout kvalitní městská sběrná komunikace. „Přehodnotili jsme některé parametry budoucí uvažované komunikace,“ doplnil primátor Jaroslav Zámečník.


Z původně plánované dopravní tepny by tak podle vizualizace měla být klidná ulice s dostatkem parkování i zeleně. „Bude mít po obou stranách cyklopruhy, bude tam i alej,“ dodal primátor.

Po straně ulice pak také může vyrůst nová zástavba, která bude kopírovat původní.

V první etapě dojde k přestavbě křižovatky Pastýřské ulice se Sokolskou, v dalších dvou etapách vznikne nová ulice. V poslední, čtvrté etapě, pak místo bývalého škvárového hřiště město vybuduje nové parkoviště.

Autoři | Foto Kancelář architektury města

Štítky Nová Pastýřská, ulice, Liberec, architektura, Jaroslav Zámečník, strom, projekt, alej

Nová Pastýřská bude vypadat jinak. Místo protihlukové zdi stromy a cyklopruhy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.