Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Oprava nádraží v Žitavě skončila. Adventní vlaky do Drážďan pojedou bez omezení

V poslední listopadovou sobotu opět vyjede z Liberce adventní posilový vlak na oblíbené Adventní trhy v Drážďanech. Cestující se mohou těšit na klidnou jízdu bez komplikací, oprava žitavského nádraží již totiž skončila. Další adventní spoje pak pojedou 7., 14., a 21. prosince.

„S potěšením mohu oznámit, že rekonstrukce nádraží v Žitavě je za námi a adventní vlaky tak na celé trase Liberec – Drážďany jedou přímo bez nutnosti přestupu na náhradní autobusy,“ řekl Jan Sviták, náměstek hejtmana na loňskou neplánovaně prodlouženou výluku.

Posilové vlaky vyjíždí v sobotu 30. listopadu, 7. a 14. prosince z Liberce v 7:02 a z Drážďan zpět v 16:26. S ohledem na celostátní změny jízdních řádů a celkovou změnu víkendového konceptu na lince Liberec – Drážďany, pojede adventní vlak v sobotu 21. prosince z Liberce až v 7:33. Zpět již cestující budou moci využít pravidelné vlaky, které od změn posilují na každé dvě hodiny, z Drážďan tedy například v 15:08 nebo 17:08.

Návštěvníci vánočních trhů v Drážďanech mohou využít i další pravidelné spoje linky RE2 Liberec – Drážďany, která jezdí i v neděli. Pro cestující z Libereckého kraje je ve vlacích Trilex zavedena zvláštní jednodenní jízdenka Liberec-Dresden-Special s cenou od 250,- Kč za jednu dospělou + až 3 děti od 6 do 14 let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Korid LK

Štítky Drážďany, Liberec, Žitava, Jan Sviták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava nádraží v Žitavě skončila. Adventní vlaky do Drážďan pojedou bez omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.