Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Krajský dopravce představil sedmnáct nových nízkopodlažních autobusů Iveco

PR článek

Celkem třiašedesát autobusů čítá vozový park krajské společnosti ČSAD Liberec, která jezdí na linkách v Libereckém kraji. Flotilu v únoru doplnilo sedmnáct zcela nových moderních autobusů Iveco. A cena? 4 271 000 korun.

Kraj na vytvoření vlastního dopravce s cílem získat kontrolu nad cenou dopravního výkonu pracuje od roku 2017. „Výsledkem tohoto úsilí je desetiletá smlouva ve společnosti ČSAD Liberec. Jsem proto rád, že se naší firmě podařilo zahájit zkvalitňování vozového parku tak, aby cesty po kraji byly pro občany co nejpohodlnější a nejbezpečnější,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Autobusy jsou zcela nové, nízkopodlažní a s nejlepším vybavením. „Autobusy jsme objednali v nejlepším nabízeném provedení v těch nejdůležitějších parametrech, jako jsou motor, převodovka, klimatizace a topení. V porovnání s ostatními zakázkami, které se dají dohledat ve veřejných zdrojích, se díky uzavřené smlouvě se společností ČSAD Liberec podařilo nakoupit autobusy mimořádně výhodně,“ dodal náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek Jan Sviták. Ten tak ocenil nízkou cenu, sedmnáct autobusů v plné výbavě vyšlo na čtyři a čtvrt milionu korun.

Nasazení 17 nových autobusů znamená, že každý 4. vůz dopravce ČSAD Liberec, který potkáváme na linkách je nový. A je to na první pohled dobře vidět. Cestující kromě bezbariérového nástupu do klimatizovaného vozidla ( v zimě vyhřívaného) mají přehled o trase spoje a následujících zastávek, díky LCD obrazovce. Druhé široké dveře usnadňují nájezd vozíčkářů a nástup maminek s kočárkem. Velmi brzy také autobusy začnou mluvit k cestujícím, resp. Budou hlásit následující zastávky.

ČSAD Liberec se k modernizaci vozového parku zavázala v roce 2017. Aktuálně má 63 autobusů a modernizace bude i nadále pokračovat. Doposud kraj přispěl šedesát milionů korun.

Nízkopodlažní autobusy IVECO CROSSWAY

Dvanáctimetrové autobusy mají motor Cursor 9, automatickou převodovku a moderní sedadla s bezpečnostními pásy. Cestující ocení také klimatizaci a dvojité zasklení dveří. Autobusy jsou nízkopodlažní a tedy bezbariérové.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky idol, autobusy lk, ČSAD Liberec, Iveco, vozový park, Liberecký kraj, Martin Půta, Jan Sviták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Yukin Yukin

Nový autobus v ceně 250 tisíc korun, to si někdo asi udělal pr...l ne, co to tady jsou za kecy, za 4 a čtvrt milionu sedmnáct autobusů, to neumíte počítat a slavíte ?

Úterý, 25. února 2020, 21:44Odpovědět

Krajský dopravce představil sedmnáct nových nízkopodlažních autobusů Iveco  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.