Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

MHD nyní skoro nikdo nejezdí. Dopravní podnik omezí skoro čtvrtinu spojů

Už od čtvrtka přestane v Liberci jezdit ve všední dny 21 procent a o víkendech 23 procent spojů. Dopravní podnik je omezuje v rámci opatření vyhlášených vládou ČR a krajem. Právě kvůli nim hromadné dopravě výrazně ubylo cestujících.

„Nastavenou dočasnou změnou jízdních řádů reagujeme na významný úbytek cestujících v MHD a nutnost snížení nákladů společnosti,“ vysvětluje opatření předseda představenstva DPMLJ Michal Zděnek.

Bez náhrady proto dopravce od 26. března zrušil linky 33, 34 a 35 do Průmyslové zóny Jih, zrušené jsou všechny školní linky a také noční linky v krajském městě. Provoz městských autobusů a tramvají bude končit ve 23:00.

Tramvajový provoz v Liberci čeká od čtvrtka redukce o 23 procent spojů. Na linkách 2 a 3, které jezdí z Lidových sadů napříč městem pod Ještěd, prodlouží dopravní podnik interval mezi spoji ze současných šesti až osmi minut na deset minut po celý den. Na lince 5 a 11 do Vratislavic nad Nisou a Jablonce nebudou jezdit ranní a odpolední posilové spoje linky 5 a po celý den budou tramvaje jezdit v patnáctiminutovém intervalu. Z Vratislavic do Jablonce jezdí už od minulého týdne kvůli rekonstrukci v Jablonci místo tramvají autobusy.

Autobusových spojů bude od čtvrtka jezdit v Liberci o 21 procent méně. S výjimkou školních linek a linek do průmyslové zóny, které dopravní podnik zruší, prodlouží na většině ostatních linek intervaly mezi spoji. U jedné z nejvytíženějších linek 12 na Broumovskou a do Zeleného Údolí se interval ve špičkách prodlouží z pěti až sedmi minut na osm minut a mimo špičky z 12 na 15 minut. U vytížených linek 13, 24 a 26 do Doubí se interval v ranní špičce zvýší ze sedmi na deset minut a dopoledne pak budou autobusy jezdit každou čtvrthodinu místo 12minutového intervalu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky dopravní podnik, mhd, autobusy, spoje, jízdní řád, dopravní společnost, Liberec, Česko, Jablonec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MHD nyní skoro nikdo nejezdí. Dopravní podnik omezí skoro čtvrtinu spojů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.