Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

V Šimonovicích začala rekonstrukce silnice, rozšíří se o dva metry

Vozovka, nový chodník, osvětlení i autobusová zastávka. V Šimonovicích v pondělí začaly úpravy nebezpečné části v centru obce. Celkem se jedná o úsek dlouhý tři sta metrů. Jde přitom o první etapu úprav Minkovické, která protíná celé Šimonovice.

„Při směru do Liberce je to velmi úzké. Když se tu potkal autobus a kamion, byl problém. Řidiči to nemohli vytočit. Auta pak třeba musela sjet z vozovky. Někdo skončil v příkopě u požární nádrže,“ sdělila Leona Vránová, starostka obce, k úseku, který začíná nad opravnou nákladních automobilů
a končí u čp. 31

Silnici tak projektanti nechají rozšířit téměř o dva metry. Bezpečnost úseku má podpořit také chodník. Od silnice ho budou nově dělit svodidla.

Práce budou trvat zhruba tři měsíce. „Bude provedena kompletní rekonstrukce komunikace vč. konstrukčních vrstev vozovky a nového asfaltového souvrství. Součástí akce je rekonstrukce dvou propustků a vyvolané přeložky vodovodu a plynovodu,“ dodal Jan Čáp, vedoucí dopravního odboru Krajského úřadu Libereckého kraje. 

Celkem rekonstrukce spolkne něco přes 11 milionů korun včetně DPH. Více než 7 milionů zaplatí kraj, zbytek bude dotovat obec.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kristýna Berková

Štítky Šimonovice, silnice, rekonstrukce, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Šimonovicích začala rekonstrukce silnice, rozšíří se o dva metry  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.