Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

V červnu na silnicích v Libereckém kraji zemřeli dva lidé, šlo o motorkáře

V červnu zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji dva lidé, loni žádný. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly sedm životů, loni za první polovinu roku jich bylo o čtyři méně.

V červnu zemřeli dva motocyklisté v Liberci. Na sedmačtyřicetiletého při bouřce 12. června ve Vyhlídkové ulici ve Vesci spadl strom a o deset dnů později nepřežil srážku s dodávkou ve Švermově ulici ve Františkově sedmapadesátiletý motocyklista. Nejvíc zraněných si vyžádala nehoda z poloviny června u Jestřebí na Českolipsku. Při střetu osobního auta s dodávkou a SUV se lehce zranilo devět lidí.

Celkem se v červnu stalo v Libereckém kraji 384 nehod, což je o 46 méně než loni. Při nehodách byli tři lidé těžce zraněni, 115 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 17,47 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo ve středa 17. června, celkem jich bylo 21.

Loni se za první polovinu roku stalo v kraji 2321 nehod, letos podle předběžných údajů zhruba o 220 méně. Loni za prvních šest měsíců utrpělo 31 lidí těžké a 490 lehké zranění, letos je zraněných zhruba 470, z toho 20 těžce. O více než 18 procent jsou nižší i škody při dopravních nehodách, loni od začátku ledna do konce června byly za 132 milionů korun.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, červen, Liberecký kraj, havárie, silnice, Liberec, okres Česká Lípa, Jestřebí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červnu na silnicích v Libereckém kraji zemřeli dva lidé, šlo o motorkáře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.