Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Českou Lípu a Nový Bor propojí cyklostezka. Příští rok má být hotová projektová dokumentace

Na 480 tisíc vyjde projektová dokumentace cyklostezky, která v budoucnu propojí Českou Lípu a Nový Bor. V současnosti totiž cyklisté jezdí po frekventované silnici I/9, která je ale pro ně nebezpečná. Kdy bude hotovo, to ale jisté není, třeba Lípa v místě plánované stavby nevlastní prakticky žádné pozemky a teprve se bude muset domluvit s vlastníky na jejich výkupu.

Projektovou dokumentaci za necelý půlmilion zpracuje firma Advisia. Hotová má být na jaře příštího roku. Případné zahájení stavebních prací ale komplikuje situace s pozemky. „V místě, kudy by měla cyklostezka vést, totiž město nevlastní téměř žádný pozemek. Doufejme, že se podaří se všemi majiteli domluvit rozumně a během krátké doby, aby mohla cyklostezka vzniknout co nejdříve,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Plánovaná cyklostezka mezi městy



Práce na cyklostezce začaly už v roce 2018. Ta povede kolem silnice I/9 a měřit má pět kilometrů. „Obě města společně financovala vypracování vyhledávací studie. Projekt a samotné vybudování cyklostezky na svém území si už každé město bude platit ze svého,“ upřesnila mluvčí českolipské radnice Kristýna Kňákal Brožová.

Začátek českolipského úseku je naplánovaný v křižovatce Dolní ulice se silnicí I/9 ve „Starých Ladech“, konec pak je na začátku obce Pihel, a to na křižovatce s účelovou komunikací před autobusovou zastávkou v obci. Ve směru z České Lípy na Nový Bor tedy cyklostezka povede po levé straně.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky česá lípa, Nový Bor, cyklostezka, Česká Lípa, projektová dokumentace, silnice, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Monika Švarcová

Proč v Německu to jde a tady ne?

Úterý, 11. srpna 2020, 06:15Odpovědět

Českou Lípu a Nový Bor propojí cyklostezka. Příští rok má být hotová projektová dokumentace  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.