Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Křižovatka Radelský Mlýn bude opravena dříve, hotovo má být v prosinci příštího roku

Křižovatka Radelský Mlýn na hlavním tahu z Liberce do Prahy bude opravena o více než sedm měsíců dříve. Vyplývá to z dodatku smlouvy, které podepsalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se zhotovitelem. Oprava by měla skončit v prosinci příštího roku. ŘSD zhotoviteli v případě splnění termínu zaplatí více než 26 milionů korun. Na svém twitterovém účtu o tom dnes informoval generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Křižovatku Rádelský mlýn postavili počátkem 70. let. Původně šlo o křížení silnice I. třídy se silnicí II. třídy, dnes je rušné křížení součástí mezinárodní silnice E442. Podle posledního sčítání projelo po silnici I/35 v tomto místě denně přes 33.000 aut a po silnici I/65 více než 12 350 automobilů za den.

Hlavním cílem přestavby za více než 408 milionů korun bez DPH je zvýšení bezpečnosti a odbourání úrovňového křížení, kde se stávaly dopravní nehody.

Kvůli stavbě je omezený provoz i na Liberec, doprava je svedena ze čtyř pruhů do dvou. Podle smlouvy měla celá akce trvat 854 dní, skončit měla na začátku července 2022.

Od Velikonoc je uzavřeno napojení na silnici I/65 a motoristé mířící do Jablonce a nedalekého Rychnova musí přes Liberec nebo přes Turnov a Železný Brod.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky silnice, stavby, ŘSD, Jablonec n.N., Ředitelství silnic a dálnic, Liberec, Radek Mátl, Praha, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Řezáč

v podstatě se D35 která je skutečně na tahu Praha-Liberec se týká naprosto okrajově...naprosto zásadní je I/65 na Jablonec D35 je bez problémů průjezdná a jediný zásah je akorát to, že se vytvoří odpočující a připojující pruhy nadjezd a změní se poloměr zatočení odbočení od Turnova do Jablonce

Pondělí, 24. srpna 2020, 20:49Odpovědět

Křižovatka Radelský Mlýn bude opravena dříve, hotovo má být v prosinci příštího roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.