Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při dopravních nehodách v Libereckém kraji zemřeli v létě tři lidé

Při dopravních nehodách v Libereckém kraji zemřeli o letních prázdninách tři lidé, což je o jedno úmrtí více než loni za červenec a srpen. Podle předběžné bilance se v meziročním srovnání s loňském stalo letos o prázdninách v kraji také více nehod a přibylo i zraněných. Od začátku roku do konce srpna si nehody v Libereckém kraji vyžádaly deset životů, loni bylo za stejné období pět mrtvých.

Letos v létě zemřel na začátku července motocyklista, který se střetl u Horní Branné na Semilsku s osobním autem. V noci 6. srpna sjel řidič s volkswagenem z místní komunikace u Loužnice na Jablonecku a vůz narazil do stromu. Mrtvého řidiče nalezla o několik hodin později cyklista. O dva dny později zahynula sedmačtyřicetiletá spolujezdkyně při čelním střetu dvou osobních aut na silnici první třídy v Kunraticích u Cvikova.

Podle předběžných údajů se za červenec a srpen stalo v Libereckém kraji 864 nehod, loni jich bylo 775. Těžké zranění při nehodách o letních prázdninách letos utrpělo 21 lidí a dalších 275 lehké, loni bylo těžce zraněno 13 a lehce 240 lidí.

V srpnu se v kraji stalo 448 nehod, což je o 57 více než loni. Při letošních srpnových nehodách bylo 14 lidí těžce zraněno a 138 lehce. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem a nejvíce nehod se stalo ve čtvrtek 6. srpna, celkem 23.

Od začátku roku se v Libereckém kraji stalo podle předběžných údajů 3011 dopravních nehod, deset lidí zemřelo, 46 utrpělo těžké a 741 lehké zranění. Loni za prvních osm měsíců policisté řešili 3096 nehod. Zemřelo při nich pět lidí, těžce zraněno bylo dalších 44 a lehce 730.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, automobilová, prázdniny, Liberecký kraj, havárie, dopravní nehoda, Volkswagen, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Loužnice, Kunratice u Cvikova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dopravních nehodách v Libereckém kraji zemřeli v létě tři lidé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.