Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vyhrazená parkovací místa se v Liberci vrací. Zdraží o tisíce

Je to rok a půl co vedení města přišlo s nápadem zpoplatnit parkování na sídlištích a zrušením vyhrazených parkovacích míst. Od obojího nakonec po tlaku veřejnosti ustoupilo. Vyhrazená stání se tak vrací, budou ale stát výrazně více peněz.

Radnice přitom vyhrazená parkovací stání poměrně nedávno zrušila. „Když jsme to s dobrým úmyslem zrušili, ozvaly se nám desítky lidí s důvody, proč je tato služba potřebná. Rozhodli jsme se to tedy obnovit, ale cenu valorizovat,“ řekl náměstek primátora Jiří Šolc.

A právě cena může nyní leckoho zaskočit. V zóně A totiž lidé za stání zaplatí ročně místo dosavadních 25 tisíc o deset tisíc více, v zóně B místo 10 tisíc dvakrát tolik. „Důvodem je záměr obnovit vydávání souhlasných stanovisek k žádostem o zřízení vyhrazeného parkovacího stání a zároveň regulovat počet podaných žádostí výší sazby. Počet žadatelů už v minulosti regulovala výše roční sazby místního poplatku, ale postupem času, srůstem ekonomiky a kupní síly obyvatel, tuto funkci plnit přestala,“ vysvětlil rázné zdražení náměstek Zbyněk Karban.

Podle Šolce by zvýšením ceny si město mohlo ročně přijít až na tři miliony korun. Rádo by je použilo na řešení parkování ve městě. Přáním radnice je výstavba parkovacích domů na sídlištích, kde by si lidé mohli místo koupit a pak by vyhrazená parkovací stání už nepotřebovali.

Návrh na zvýšení ceny vyhrazeného parkovacího stání ještě musí schválit zastupitelstvo. Vyhláška by poté začala platit 15. října.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky parkování, radnice, vyhrazené stání, Liberec, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhrazená parkovací místa se v Liberci vrací. Zdraží o tisíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.