Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Klášterní ulice je po půl roce opět průjezdná. Vrátí se sem i městské autobusy

Od března byla na dlouhých šest měsíců uzavřena Klášterní ulice v Liberci. Omezení skončilo ve čtvrtek večer, ulice už je tak normálně průjezdná. V sobotu se sem také vrátí autobusy MHD.

„Vlastníci inženýrských sítí tady vyměnili vodovod, kanalizaci a plynovod. Město položilo žulové obrubníky a dlažbu na chodníky, vylepšilo veřejné osvětlení a na závěr obnovilo povrch vozovky,“ zrekapitulovala mluvčí radnice Jana Kodymová.

V ulici ještě bude obnoveno dopravní značení a úpravami projde chodník, provoz už ale omezován nebude. 

V sobotu se sem vrátí také autobusové linky č. 15, 19, 29, 57 a 58, které musely jezdit jinudy. Tyto linky po skončení objížďky už nebudou zajíždět na zastávku na Šaldově náměstí ve směru do centra města.

Velkým omezením je nadále na okraji města rekonstrukce silnice třetí třídy na Ještěd. Zcela neprůjezdný je od 20. července úsek z Horního Hanychova na Výpřež, takže z Liberce se nedá autem vyjet na vrchol Ještědu. Liberečané musí na kopec pěšky nebo lanovkou. Pro motoristy je vrchol dostupný jen z druhé strany Ještědského hřbetu od Křižan nebo Světlé pod Ještědem. Práce na rekonstrukci silnice skončí až příští rok, na zimu ale silničáři tento úsek provizorně zprůjezdní.

V Liberci se dál pracuje na rekonstrukci inženýrských sítí v ulicích U Opatrovny a U Krematoria v centru města či ve Františkovské ulici na sídlišti pod nádražím. Na obou místech jsou uzavírky plánované do konce října.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky klášterní, Liberec, rekonstrukce, uzavírka, Ještěd, Liberec XIX-Horní Hanychov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klášterní ulice je po půl roce opět průjezdná. Vrátí se sem i městské autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.