Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecký kraj trápí náledí. Nehoda auta s kamionem na několik hodin uzavřela silnici I/10

Liberecký kraj od nočních hodin trápí náledí. Teploty v noci klesly k bodu mrazu a silnice jsou kluzké. Stalo se kvůli tomu několik nehod. Podle hasičů je uzavřená silnice 10 u Loužnice nedaleko Železného Brodu.

„Komunikace I/10 u obce Loužnice je nesjízdná a nyní i kompletně uzavřena s výhledem několika dalších hodin. Hasiči zasahují u dopravních nehod několika osobních a nákladních aut," uvedli hasiči na twitteru. Podle webu policie se na místě staly dvě nehody, při jedné auto sjelo do příkopu a při druhé havarovala čtyři auta.

Problémy jsou podle webu policie i na dalších místech v kraji. Na silnici 10 u Plavů na Jablonecku měla nehodu tři auta, náledí je na silnici 10 také mezi Desnou a Kořenovem. Další dvě nehody se staly na čtyřproudé silnici 35 u Liberce, v kopci u Jeřmanic. Na silnici 287 na vjezdu do obce Maršovice jsou odstavená kvůli nesjízdné vozovce tři nákladní auta, problémy se sjízdností jsou i na silnicích 284 a 283 u obce Stružinec na Semilsku.

Teploty byly ráno kolem nuly a povrchy silnic převážně mokré. Zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem je na horských silnicích nižších tříd na Jablonecku a Semilsku. Pro kamiony nad šest tun nadále platí zákaz jezdit přes Oldřichovské sedlo mezi Mníškem a Raspenavou na Liberecku, vozovka III. třídy je pro ně nesjízdná.

Dnes dopoledne nebudou jezdit vlaky na trati mezi Smržovkou a Josefovým Dolem. Mezi 8:40 a 13:35 bude Správa železnic odstraňovat led ze skalního zářezu.

Předpověď na čtvrtek

Podle předpovědi by dnes v kraji měla být zataženo nebo mlhavo, ráno mohou být i mrznoucí. Během dne může být místy oblačno nebo i polojasno, večer ale bude oblačnost opět přibývat. Nejvyšší denní teploty budou od tří do šesti stupňů Celsia, na Frýdlantsku bude až devět stupňů. Nad nulou bude teploty i na horách, denní maxima by měla být mezi jedním až čtyřmi stupni.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky náledí, silnice, Liberecký kraj, hzs lk, hasiči, havárie, Loužnice, Železný Brod, Twitter, okres Jablonec nad Nisou, okres Semily, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj trápí náledí. Nehoda auta s kamionem na několik hodin uzavřela silnici I/10  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.