Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Komplikace u pavlovického Lidlu. Město bude opravovat křižovatku, dostane semafory

Další nástrahu pro řidiče chystá město od června do ulice Letná v Liberci. Ta totiž prochází obchodní zónou a radnice tam nechá zrekonstruovat křižovatku s ulicí Stračí. Ta je mezi Lidlem a železářstvím Letná. Stračí ulice bude zcela uzavřená, Letná půjde projet kyvadlově. Práce mají být hotové v říjnu. V místě budou nové semafory.

Opravovat se bude část silnice Letná včetně křižovatky o délce asi tří set metrů. „Přibydou semafory, obnovíme povrch chodníků a rozšíříme je, také upravíme povrch autobusových zastávek a systém odvodnění,“ uvedl náměstek primátora pro technickou správu Jiří Šolc.

Podle něj město také obnoví povrch vozovky s lokální výměnou konstrukce vozovky. „Součástí stavby bude také provedení ochrany a přeložek dotčených inženýrských sítí,“ dodal.

Celá rekonstrukce vyjde na asi 15 milionů korun, město by zhruba polovinu chtělo získat z dotace. „Je to další z řady projektů tzv. zvýšení bezpečnosti dopravy v Liberci, kde chceme čerpat prostředky z IPRÚ. Díky tomu bude celá dosud nepřehledná, a někdy i divoká křižovatka pod Lidlem, světelně řízená, a dostane tak jasný dopravní režim,“ dodal Šolc.

Rekonstrukce má proběhnout od června do října.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Letná, Lidl, Liberec, křižovatka, semafory, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Horáček

Můj kamarád má pro tohle dopravní šílenství celkem trefné vysvětlení. To se takhle občas sejdou úředníci z odboru dopravy, vypijou pár lahví vína a kořalky a řeknou si : "Tak - čím bysme ty lidi ještě víc n*sr*li".

Neděle, 2. května 2021, 13:37Odpovědět

Martin Sedláček

Tak je tohle normální? Místo toho aby dali nahoru kruhák tak udělají další semafory pár metrů pod nim.... jestli pak víte že člověk který má na starosti odbor dopravy ani nebydlí v lbc

Čtvrtek, 29. dubna 2021, 07:08Odpovědět

James Bond

Je potřeba se aktivně zajímat, co nové či upravené semafory přinesou pro město a jeho obyvatele. Většinou jsou to (zcela zbytečné) kolony, kolony a v neposlední řadě potom kolony, tedy jen další zhoršení životních podmínek pro obyvatele centra a širšího centra města. Vítám nové komunikace, ale určitě ne semafory. Kunratická, o víkendu prázdná, stejně čekáte. U lomu stačí dvě tramvaje a pár autobusů ve špičce a 15 minut čekáte z vedlejší. A tak dál..

Středa, 28. dubna 2021, 21:17Odpovědět

Petr Kučera

Rozjebané pekárny, naprosto šílená Letná až přes kruháče ke Globusu i bez supeplánovačů na pětiletky, přijde rozm.daný Šalďák na několik let, z Rumjancevovy i Vítězné a dalších je dálnice, stejně tak někdo udělal permanentní autodrom z Revoluční (a okořenil to plánem parkovičtě na Papíráku). Další kokot vymyslel superdálnici v Pastýřské. Ještě pár "vykopávek a můžeme město rovnou vymobardovat. Turisti - naserte si! A něco, co může být z dnešní technikou hotové za 14 dní, trvá měsíce i roky. Takhle kdyby plánovali kdysi Němci v Liberci, tak je rovnou vůdce pošle ke zdi. Vlastně je škoda, že tehdy nedošlo na dálnici. Nemuseli jsme mít tu pitomost pod nádražím.

Středa, 28. dubna 2021, 18:29Odpovědět

Komplikace u pavlovického Lidlu. Město bude opravovat křižovatku, dostane semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.