Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Markétina dopravní výchova se vrátila na základní školy v Libereckém kraji

PR článek

Spolu s návratem dětí do škol a postupným uvolňováním opatření se vrátil také program Dny s dopravní výchovu do základních škol v Libereckém kraji. Děti se v něm hravou formou seznamují s bezpečným chováním v silničním provozu.

Žáci základních škol se prostřednictvím výukových pomůcek, party kamarádů ze Střeštěnova a lektorů Týmu silniční bezpečnosti seznamují se základními pravidly bezpečného chování v silničním provozu prostřednictvím interaktivních aktivit. Důraz je kladen na hlavní role účastníků silničního provozu, a to na chodce, cyklistu a pasažéra ve vozidle. Součástí aktivit jsou také základy první pomoci, na kterém spolupracují lektoři Českého červeného kříže z Liberce.

Děti patří mezi nejzranitelnější účastníky v provozu na našich silnicích. Program je pro děti připraven v rámci projektu Markétina dopravní výchova, kterým dlouhodobě Tým silniční bezpečnosti cílí na dětské účastníky silničního provozu, ale také jejich rodiče. „Jako motivaci využíváme ilustraci celého projektu. Děti ze základních škol se seznamují s kamarády ze Střeštěnova, kteří je provází v různých situacích, se kterými se mohou setkat v provozu“, vysvětluje Markéta Novotná, metodik dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti.

Účastníci programu si neodnáší pouze zážitek a cenné informace, které je mohou zachránit. Pro uchování vzpomínky si odnáší průkaz o absolvování programu (pro některé první osobní doklad) a malou pozornost, například v podobě reflexních pásků, dopravních omalovánek nebo dopravně-bezpečnostního časopisu.

Pro školy je tento program bezplatný díky partnerům projektu Markétina dopravní výchova, jako jsou Liberecký kraj nebo ŠKODA AUTO.


Posláním projektu Markétina dopravní výchova je vytvářet prostředí, jež bude sloužit nejen k výchově a vzdělávání dětí i dospělých v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Touto cestou bychom se rádi podíleli na podporování snižování dopravní nehodovosti a především množství zranění (i smrtelných) na silnicích. Více o projektu Markétina dopravní výchova můžete zjistit na www.dopravnivychova.cz. Projekt je financován z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Markétina dopravní výchova, dopravní výchova, besip, tým silniční bezpečnosti, základní škola, Liberecký kraj, silniční provoz, projekt, Český červený kříž, Liberec, ŠKODA AUTO a.s., Česká kancelář pojistitelů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Markétina dopravní výchova se vrátila na základní školy v Libereckém kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.