Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Pátek 24. května 2024  |  Svátek má Jana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Za prvních devět měsíců zemřelo na silnicích v Libereckém kraji 13 lidí. Dalších 36 bylo těžce zraněno

PR článek

Během prvních devíti měsíců řešili policisté v Libereckém kraji 3 374 dopravních nehod, meziročně je to o 104 méně. Jejich následkem přesto zemřelo 13 lidí, dalších 36 utrpělo těžká zranění a 811 skončilo s poraněním lehkým. Meziročně se o jednoho zvýšil počet těch, kteří nepřežili. Těžkých zranění výrazně ubylo.

„Velkým problémem na našich silnicích jsou nehody motocyklistů. Motorkářů je čím dál tím víc a jejich nehody bohužel mívají zpravidla vážnější následky. Jen v našem kraji letos evidujeme 3 mrtvé a 7 těžce zraněných,“ uvádí Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana odpovědný za resort dopravy.

Za hlavní příčiny letošních dopravních nehod se zraněním označují statistiky nesprávný způsob jízdy a nepřiměřenou rychlost. Ta se přitom podílí na vážných nehodách nejvíc. Celkem si letos vyžádala v Libereckém kraji už 6 obětí a 14 těžce zraněných. Nesprávný způsob jízdy má pak za následek 4 mrtvé a 7 těžce zraněných.

„Dlouhodobě se v Libereckém kraji snižuje počet vážných následků nehod. Nejrazantnější je pokles u těžce zraněných osob. Náš kraj patří v tomto ohledu k těm nejbezpečnějším,“ upřesňuje Jan Polák, ředitel Týmu silniční bezpečnosti.

Liberecký kraj je velmi aktivní v prevenci bezpečnosti silničního provozu. Preventivní projekty, které v kraji vznikly, často překračují hranice kraje a působí celorepublikově. Jedná se o projekt „Učme se přežít“ zaměřený na motocyklisty nebo projekty zabývající se dopravní výchovou dětí.

Kraj se v příštím roce opět hodlá zaměřit na problémové oblasti. „Chceme pokračovat hlavně ve vzdělávání dětí a rodičů v dopravní výchově. Problémem jsou stále také nehody motocyklistů. V této oblasti bychom rádi pokračovali s našimi partnery v podpoře výuky v autoškolách a nadstavbové výuky,“ doplňuje Jan Polák.

Ohodnoť článek

Foto ZZS LK

Štítky nehody, Liberecký kraj, besip, tým silniční bezpečnosti, úraz, havárie, projekt, Jan Sviták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za prvních devět měsíců zemřelo na silnicích v Libereckém kraji 13 lidí. Dalších 36 bylo těžce zraněno  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.