Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Změny na křižovatce u jablonecké přehrady. Objížďky se změní, zmizí semafory

Dopravní značení na křižovatkách ulice Palackého s ulicemi U Přehrady a Riegrova u přehrady v Jablonci se od úterý radikálně mění. Během aktuální rekonstrukce se tu tvořily dlouhé kolony, proto dochází ke změně. Dočasné semafory zmizí a mění se i objízdné trasy.

„Změní se značky, zcela zmizí dočasné semafory, ulice Riegrova bude v části od Jablonexu po křižovatku s ulicí Nástrojářskou jednosměrná od ulice Palackého. Město Jablonec nad Nisou vyzývá proto řidiče k velké opatrnosti a pozornosti,“ upřesnila mluvčí jablonecké radnice Jana Fryčová.

Na křižovatkách se od srpna pracuje na změně veřejného osvětlení, instalují se nové inteligentní semafory a připravuje se nový jízdní pruh pro odbočení z Riegrovy ulice do Mšena. „Protože veškeré práce probíhají za provozu s omezením dopravy, jsou právě v poslední době tyto křižovatky místem, kde se tvoří dlouhé kolony,“ dodala mluvčí.

Dopravu řídily dočasné semafory, dobu signalizace minulý týden Dopravní inspektorát Policie ČR zkrátil o 20 sekund, aby byla plynulejší. Během týdne odborníci plynulost průjezdu vyhodnocovali a v pondělí 8. listopadu přišli s radikální změnou. „Semafory budou odstraněné, objízdné trasy přeznačené. Dopravní změny by měly vést k plynulejšímu průjezdu. Žádáme však řidiče, aby velmi pečlivě sledovali nové značení, případně si nové trasy prostudovali na webu města,“ apeluje na všechny účastníky silničního provozu primátor Jablonce nad Nisou Jiří Čeřovský.

Směr Tanvald

Z Horního náměstí se nově otevře dosud uzavřená ulice Palackého ve směru do Mšena. „Bude možné jí projet pouze rovně do Mšena nebo půjde odbočit vlevo do ulice Riegrova a pokračovat dál k okružní křižovatce u čerpací stanice. Pokud budete chtít jet na Tanvald, pak musíte z ulice Palackého odbočit vpravo už do ulice Mánesova, protože na křižovatce Palackého – U Přehrady odbočit vpravo nebude možné,“ řekl Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

Liberec – Harrachov

Od kruhového objezdu Československé armády (u Krajské správy silnic LK) vede trasa na Tanvald a Harrachov nikoli ulicí Belgickou, ale přes Rýnovice ulicí Čs. armády k Ostrému rohu a dále ulicí Palackého kolem hasičské zbrojnice k přestavované křižovatce, kde je možné odbočit vlevo do ulice U Přehrady. Ve směru od Mšena je také možné odbočit vpravo do ulice Riegrova.

Tanvald – Liberec

Řidiči jedoucí od Tanvaldu mohou projet ulicí U Přehrady na křižovatku s ulicí Palackého, do které mohou odbočit vpravo, poté vlevo do ulice Riegrova a jet dále na OK u benzínové stanice a pokračovat na Liberec. Nebo mohou jet Palackého rovně do Mšena a přes OK Ostrý roh pokračovat ul. Čs. armády na stejnojmennou okružní křižovatku a dále na Liberec. Na křižovatce U Přehrady – Palackého mohou odbočit také vlevo a pokračovat ulicí Palackého do centra.

Od Lidlu do Palackého

Od prodejny Lidl je možné jet ulicí Harrachovskou do ulice Na Čihadle a ulicí Nástrojářskou (kolem stanoviště separovaného odpadu) do ulice Vrchlického sady a obvyklou trasou vyjet vpravo do ulice Palackého a dále na Horní náměstí. Není možné jet ulicí Riegrova až do křižovatky s ulicí Palackého, protože Riegrova je od křižovatky s Nástrojářskou (roh zahrady restaurace Klub Ex) po křižovatku s ulicí Palackého jednosměrná ve směru od přehrady. (Zdroj: Město Jablonec)

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky jablonec, křižovatka, přehrada, doprava, kolony, Jablonec nad Nisou, Mšeno, Tanvald, Liberec, kruhový objezd, Lidl, Policie České republiky, Jiří Čeřovský, Harrachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny na křižovatce u jablonecké přehrady. Objížďky se změní, zmizí semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.