Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dopravních nehod v Libereckém kraji meziročně přibylo, zemřelo patnáct lidí

Loni při dopravních nehodách v Libereckém kraji zemřelo 15 lidí, o dva víc než v roce 2020. Meziročně přibylo i nehod, naopak méně bylo zraněných. Vyplývá to ze statistik, které zveřejnilo policejní prezidium.

Policisté loni v kraji vyšetřovali 4641 dopravních nehod, o rok dříve jich bylo 4517. Těžce zraněných loni odvezli záchranáři od nehod 47, před rokem jich bylo o 32 víc. Ubylo také lehce zraněných, kterých záchranáři ošetřili 1025, v předcházejícím roce jich bylo o 43 víc. Naopak vyšší byly způsobené škody, které dosáhly skoro 222 milionů korun. V roce 2020 byly bezmála o deset milionů nižší.

Dopravních nehod pod vlivem alkoholu bylo loni v kraji 197, což je o 53 méně než o rok dříve. Pod vlivem drog bylo loni při nehodách 23 řidičů, v roce 2020 o jednoho víc.

Na silnicích v celé ČR loni zemřelo 470 lidí, o deset více než v roce 2020. Jde o druhý nejnižší počet mrtvých od roku 1961, odkdy policie ucelené statistiky nehod sestavuje. Podle policejního prezidia se poslední dva roky nedají srovnávat s běžnými lety, protože je výrazně ovlivnila epidemie nemoci covid-19. Ta se podepsala mimo jiné právě na intenzitě dopravy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, nehoda, Liberecký kraj, 2021, dopravní nehoda, havárie, Policejní prezidium České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravních nehod v Libereckém kraji meziročně přibylo, zemřelo patnáct lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.