Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dopravní nehody v Libereckém kraji měly v lednu jednu oběť, loni žádnou

Dopravní nehody v Libereckém kraji si v lednu vyžádaly jeden lidský život, loni za první měsíc při nich nezemřel nikdo. Letos zemřela sedmapadesátiletá žena, kterou na přechodu v Lučanech nad Nisou na Jablonecku srazilo večer 13. ledna auto. Šlo o SUV řízené pětačtyřicetiletou řidičkou. Následkům zranění chodkyně podlehla o den později v nemocnici.

K nehodě došlo krátce před sedmou hodinou večerní v Lučanech u prodejny potravin. „Tehdy sedmapadesátiletá žena přecházela přechod pro chodce,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Při přecházení ji srazilo vozidlo typu SUV značky Suzuki, které řídila pětačtyřicetiletá žena. „SUV k přechodu přijelo ze směru od Tanvaldu a paní přecházela po přechodu k pekárně,“ přiblížila Baláková. Sražená žena utrpěla vážná zranění, se kterými byla převezena v kritickém stavu do liberecké nemocnice. Zde bohužel zraněním podlehla.

Celkem se v lednu stalo v Libereckém kraji 317 nehod, což je o 19 méně než loni. Při nehodách bylo letos v lednu pět lidí těžce zraněno a 49 lehce, loni lehké zranění utrpělo 63 lidí a těžké nikdo.

Nejčastější příčinou letošních lednových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod, 17, se stalo v neděli 16. ledna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, leden, 2022, Liberecký kraj, úraz, havárie, SUV, Lučany nad Nisou, okres Jablonec nad Nisou, Suzuki, Krajská nemocnice Liberec, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní nehody v Libereckém kraji měly v lednu jednu oběť, loni žádnou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.