Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Začne rekonstrukce mostu ve Svijanech. Kvůli demolici starého bude dálnice příští víkend uzavřená

Na dálnici D10 se připravuje demolice a stavbu nového mostu mezi Příšovicemi a Svijany. Už v pondělí dojde k omezení provozu, v každém směru se bude jezdit jen jedním pruhem, příští víkend ze soboty na neděli pak bude dálnice úplně uzavřená.

„Doprava proto bude vedena objízdnou trasou po okolních komunikacích,“ uvedla mluvčí ŘSD Libereckého kraje Dana Zikešová.

Investorem stavby je Liberecký kraj. Kromě mostu přes dálnici se bude opravovat i nedaleký most přes železniční trať. „Nový most bude dokončen v prosinci tohoto roku,“ dodala mluvčí.

Stavbu provede firma Metrostav za více než 95 milionů korun. „Firmu se podařilo vysoutěžit na druhý pokus. V prvním se do soutěže přihlásila jedna firma, která nesplnila výši možné nabídky, u druhé byly problémy s referencemi,“ informoval již dříve náměstek hejtmana Jan Sviták (Starostové pro LK).

Podobně jako u rekonstrukce silnice z Podbozkova na Cimbál budou práce probíhat formou design & build. „V praxi to znamená, že stavební firma bude pružně a rychle reagovat na případné změny zadávacích požadavků,“ sdělil Sviták s tím, že tento postup se využívá zejména u komplikovaných staveb. Rekonstrukce navíc proběhne v návaznosti na projekty obcí Svijany a Přepeře v podobě cyklostezek. „Počítáme s rozšířením části nejen pro pěší,“ doplnil náměstek.

Řidiče jezdící do Prahy tak čekají komplikace. Už od pondělí bude doprava pod mostem v každém směru zúžena do jednoho pruhu. Příští víkend se pak dálnice krátkodobě uzavře úplně, a to od sobotních 17 hodin do nedělních 10 hodin.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD Liberecký kraj

Štítky dálnice, d10, rekonstrukce, most, řsd, Liberecký kraj, demolice, Svijany, Ředitelství silnic a dálnic, Jan Sviták, Metrostav, Starostové a nezávislí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začne rekonstrukce mostu ve Svijanech. Kvůli demolici starého bude dálnice příští víkend uzavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.