Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Úprava křižovatky u Viaduktu se odkládá. Do výběrového řízení se nikdo nepřihlásil

Během prázdnin mělo dojít k úpravě křižovatky ve Švermově, Žitavské a Jungmannově ulici v Liberci. Jenže do výběrového řízení se nikdo nepřihlásil a rekonstrukce se tak odkládá minimálně na konec léta. Město chce napřímo oslovit pět stavebních firem a bude doufat, že některá z nich nakonec zakázku za 13,5 milionu vezme.

„Ať už kvůli válce nebo enormní nestabilitě na stavebním trhu se nám nepodařilo ve standardním výběrovém řízení najít dodavatele na tuto stavbu,“ uvedl náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro LK).

Rada města tak výběrové řízení musela ukončit a vypisuje ho znovu. „Budeme přímo oslovovat stavební firmy a věříme, že se nám dodavatel podaří nalézt,“ dodal. Oslovit chce pět stavebních firem. „Věříme, že se i přes tíživou situaci ve stavebnictví přihlásí, abychom mohli modernizaci křižovatky u viaduktu provést,“ dodal.

Původně měla přitom rekonstrukce proběhnout během prázdnin. „Když to dobře dopadne, stavební práce vyjdou na konec léta a potáhnou se až do podzimu. Už slyším ty chytráky, kteří budou říkat, že jsme to mohli dělat přes prázdniny kdy byl malý provoz. Chtěli jsme, ale nikdo se nepřihlásil,“ řekl náměstek.

Jde o jednu z nejvytíženějších křižovatek v Liberci, denně po ni projede deset tisíc aut. Zásadní chystanou úpravou je přidání dvou jízdních pruhů v Žitavské ulici, v úseku od tramvajových kolejí pod viaduktem v Hanychovské ulici ke křížení se Švermovou ulicí.

Pruh přibude i pro nájezd na průtah z Jungmannovy ulice a vlastní pruh budou mít také auta odbočující na průtah ze Švermovy ulice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky křižovatka, žitavská, viadukt, Liberec, výběrové řízení, zakázka, stavební firma, Švermov, Jiří Šolc, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úprava křižovatky u Viaduktu se odkládá. Do výběrového řízení se nikdo nepřihlásil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.