Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silnice první třídy u Bílého Kostela bude sedmkrát krátkodobě neprůjezdná

Silnice první třídy 13 u Bílého Kostela v místě zvaném Rozkoš bude ve středu a ve čtvrtek sedmkrát zhruba na 20 minut uzavřená. Důvodem je pokládka nosníků při výstavbě takzvaného ekoduktu, tedy mostu pro migraci zvířat, informovala regionální mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Dana Zikešová.

„Ekodukt je bez středové opěry, proto musí pokládka probíhat při úplné uzavírce. Hmotnost jednoho nosníku je 54 tun a délka 30 metrů. Bude položeno celkem sedm nosníků," uvedla Zikešová.

Nosníky se budou podle ní pokládat v časech mimo dopravní špičku. Ve středu začnou zhruba dvacetiminutové úplné uzavírky v 9:00, 11:00, 13:00 a 16:00 a ve čtvrtek v 9:00, 11:00 a 13:00. „Pro vozidla do 3,5 tuny je možná obousměrná objízdná trasa přes Dolní Suchou, Chotyň, Bílý Kostel," dodala Zikešová.

Ekodukt na Rozkoši bezmála za 42 milionů korun staví od letošního dubna firma Eurovia. Tento úsek mezi Bílým Kostelem a Rynolticemi patří v kraji mezi nejrizikovější, co se týče střetů vozidel se zvěří. V období od října 2019 do března 2020 byl dokonce nejhorší v tomto směru v celé republice. Podle dat SRNA indexu, který vydává Generali Česká pojišťovna, se tam tehdy za půl roku stalo 42 nehod se zvěří. Výstavba ekoduktu by měla být hotová do konce letošního roku, včetně výstavby oplocení silnice v celkové délce 3,2 kilometru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, silnice, stavby, Bílý Kostel, kostel, Ředitelství silnic a dálnic, Generali Česká pojišťovna, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice první třídy u Bílého Kostela bude sedmkrát krátkodobě neprůjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.