Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město chystá úpravu u Globusu. Na kruhovém objezdu přibude odbočovací pruh

Zřejmě příští rok by mohla proběhnout úprava na kruhovém objezdu mezi Globusem a Decathlonem v Liberci. Město tam ve spolupráci s majitelem obchodního centra připravuje stavbu odbočovacího pruhu. Řidiči jedoucí směrem od města ke Globusu tak nebudou potřeboval najet na kruhový objezd, ale využijí právě odbočovací pruh.

„Dopravní situace okolo Globusu je dlouhodobě složitá a často se tvoří kolony. Vlastník nákupního centra v koordinaci s městem coby vlastníkem pozemku připravuje stavbu nového napojení na příjezdu do areálu,“ potvrdil náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro LK).

Město tak v koordinaci s majitelem centra připravilo stavbu odbočovacího pruhu a také opravu Sousedské ulice v úseku od kruhové křižovatky se silnicí I/35 ke kruhovému objezdu u Ostašovské ulice, včetně mezilehlé okružní křižovatky.

„Toto by mělo situaci zásadně ovlivnit k lepšímu. Město bude koordinovat celoplošnou opravu kruhové křižovatky tak, aby dílo dělal jeden zhotovitel v jeden čas, bez napojovací spáry a pod jednou zárukou,“ dodal Šolc.

Město úpravy plánuje na příští rok. „Práce proběhnou v jeden čas v rámci stejné uzavírky, což vede ke zkrácení trvání dopravních omezení v této vytížené lokalitě,“ upřesnila mluvčí radnice Jana Kodymová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Globus, Liberec, oc globus, doprv, kruhový objezd, Jiří Šolc, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Ten Šolc je ale dobrej obchodník. No aspoň bude z čeho vracet prachy za Centrum Buriana.

Čtvrtek, 8. září 2022, 00:06Odpovědět

Město chystá úpravu u Globusu. Na kruhovém objezdu přibude odbočovací pruh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.