Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silnice v Rynolticích je hotová. Komplikace zůstanou u Rozkoše

Stavební práce na silnici I/13 v Rynolticích byly o víkendu dokončeny. Uzavírka pro řidiče skončila a úsek je opět průjezdný. Komplikace ale způsobí stavba ekoduktu mezi Rynolticemi a Bílým Kostelem.

O víkendu byla dokončela stavba silnice I/13 v Rynolticích. Řidiče tak v tomto úseku nečeká další omezení a silnice je opět obousměrně průjezdná. „Na místě byla provedena obnova krytu vozovky, oprava silniční kanalizace, zhotovení vjezdových ostrůvků, úpravy přechodů pro chodce a souvisejícího osvětlení. Dále došlo k úpravě autobusových zastávek a křižovatek, ale i obnově dopravního značení," sdělila mluvčí ředitelství silnic a dálnic ČR Dana Zikešová.

Na rekonstrukci silnice se podílelo nejen ŘSD, ale také obec Rynoltice. Zhotovitelem prací byla společnost Strabag a.s. „Akce „I/13 Rynoltice, průtah“ byl společný projekt s obcí, kdy ŘSD ČR financovala opravu silnice a kanalizací přibližně za 18 mil. Kč bez DPH a obec investovala do chodníků, veřejného osvětlení a místní komunikace asi 10 mil. Kč bez DPH," dodala Zikešová.

Silnici I/13 mezi Rynolticemi a Bílým Kostelem komplikuje stavba ekoduktu. Postaveno je zatím sedm nosníků o celkové hmotnosti 378 tun. „Během středy a čtvrtka jsme na stavbě budoucího ekoduktu u Rozkoše na silnici I/13 osadili 7 nosníků o celkové hmotnosti 378 tun, což si vyžádalo sedm přibližně 20minutových uzavírek komunikace, kde dopravu řídila Policie ČR," doplnila Zikešová.

 V další fázi dojde ke zhotovení železobetonové desky a příčníků. Ukončení plánované stavby proběhne koncem tohoto roku. „Stavební práce pokračují dál podle harmonogramu a v následujících dnech zde dojde ke zhotovení železobetonové desky a příčníků. Místo je pro řidiče nyní obousměrně průjezdné v režimu 1+1. Stavební práce plánujeme ukončit do konce tohoto roku," informovala Zikešová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD ČR

Štítky Liberecký kraj, Rynoltice, rekonstrukce, stavba, ekodukt, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Strabag, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Rynolticích je hotová. Komplikace zůstanou u Rozkoše  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.