Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rekonstruovaná silnice přes Ještěd se na zimu otevře. Stavba začne znovu na jaře

Trápení řidičů využívajících silnici z Liberce přes Výpřež do Světlé pod Ještědem alespoň na zimu skončí. Během zimních měsíců se rekonstrukce přeruší a úsek tak bude o pondělí 5. prosince průjezdný bez větších omezení. Stavbaři se pak vrátí na jaře příštího roku, v květnu by pak mělo být hotovo.

Silnice měla být podle původních informací z listopadu průjezdná už od prvního prosince, což některé řidiče nepříjemně zaskočilo, nakonec se ale silnice otevře v pondělí 5. prosince. „Přes zimu to bude průjezd stavbou, ale bude to bez semaforů," řekl již dříve ředitel Krajské správy silnic Libereckého kraje Jan Růžička.

Na řidiče přesto čeká jedno omezení. „Doposud platilo, že firma stavěla tak, aby provoz nebyl během rekonstrukce omezen zcela, ale byl v určitém režimu umožněn. Jsem rád, že vše jde podle plánu. Na zimní období bude úsek zprůjezdněn bez semaforů, pouze s označením projíždíte stavbou a s nutností snížit rychlost na 30 kilometrů za hodinu,“ sdělil v tiskové zprávě náměstek hejtmana Jan Sviták (Starostové pro LK).

Stavbu provádí firma Integra, která dosud dokončila stavbu osmi zdí v celkové délce 793 metrů, deset příčných propustků a také dlážděné rigoly. Silnice je bez starého asfaltu, je sanovaná a s novými ložnými vrstvami.

Celkem by kraj měl za rekonstrukci silnice zaplatit necelých 122,5 milionu korun. Otevření zrekonstruovaného úseku je naplánováno na květen příštího roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky silnice, výpřež, ještěd, liberec, rekonstrukce, liberecký kraj, integra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstruovaná silnice přes Ještěd se na zimu otevře. Stavba začne znovu na jaře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.