Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Die Länderbahn přebírá další linku. Pod značkou trilex bude jezdit z Liberce do Děčína

PR článek

Dopravce Die Länderbahn přebírá další linku na severu Čech. Linku L2 z Liberce do Děčína začne pod značkou trilex obsluhovat od neděle 11. prosince. Na linku opět nasadí vlaky Siemens Desiro, které znají cestující například z linky L7 Liberec – Varnsdorf.

„V průběhu roku 2023 by měla všechna naše vozidla projít finální  modernizací a poté nabídnou například bezplatné WiFi připojení, dětský koutek, moderní informační systém, zásuvky USB nebo přebalovací pult na WC,” říká jednatel společnosti Die Länderbahn CZ Michal Barták.

Vlakové soupravy trilex nejsou na severu Čech žádnou novinkou. Každý den využívají služby dopravce tisíce lidí na linkách L7 a RE2 a v letní sezóně vypravuje dopravce soupravy na linku L24 z Liberce k Máchovu jezeru nebo na turistickou linku T9 z Liberce do Mikulášovic.

Dopravní obslužnost zajišťovaná na severu Čech společností Die Länderbahn CZ se navíc v loňském roce ještě výrazně rozrostla o linku L4 Mladá Boleslav město – Česká Lípa – Rumburk. „Drobnou novinkou bylo také zavedení  zkušebního provozu nočních vlaků mezi Libercem a Českou Lípou, které také zajistí Die Länderbahn CZ,” uvádí Barták.

Na českých kolejích působí Die Länderbahn už přes deset let. „Snažíme se poskytovat kvalitní dopravní služby,” uvádí Barták. „Zakládáme si na čistém prostředí, dopravní spolehlivosti a profesionálním přístupu personálu k cestujícím,” doplňuje. 

Potěšení z jízdy i pro malé cestující

Co se plánovanou modernizací změní, bude především cestovatelský komfort. Již nyní jsou všechny vlaky trilex nízkopodlažní a zajišťují tak bezproblémový přístup pro cestující se zhoršenou schopností pohybu nebo maminky s kočárky. Vozidla od Die Länderbahn CZ mají také širší dveře, vyšší kapacitu míst k sezení a lepší dynamiku. Vyšší výkon přitom umožní dopravci přesnější dodržování jízdních řádů, menší zpoždění a lepší spolehlivost přestupů na navazující spoje.

S výběrem nového dopravce byl spokojený i Liberecký kraj. „Podpisem smlouvy jsme v podstatě dokončili generační obnovu vozidel na všech páteřních regionálních linkách, za které je Liberecký kraj zodpovědný,“ uvedl liberecký hejtman Martin Půta

Uvnitř krajů budou cestující jezdit podle tarifu integrovaného dopravního systému, mezi kraji s jízdenkami Die Länderbahn nebo celostátní jízdenkou One Ticket. Pro cestující budou k dispozici pokladny na současných místech nebo si budou moci zakoupit jízdní doklady ve vlacích trilex přímo u průvodčího bez přirážky. Nově jsou otevírány pokladny pod značkou trilex v Liberci, Mimoni, České Lípě, České Lípě střelnici, Jablonném v Podještědí a Benešově nad Ploučnicí.

„Průvodčí a strojvedoucí školíme už od začátku listopadu tak, aby byli všichni do startu dostatečně připraveni. Praxe strojvedoucích na vozidlech a průvodčích při obsluze cestujících probíhají na lince L7 mezi Hrádkem nad Nisou a Varnsdorfem. Větší část personálu má také navíc předešlé zkušenosti z železničního oboru,” popisuje Barták. „Po několika setkáních s našimi novými kolegyněmi a kolegy můžu spokojeně konstatovat, že jsme pro linku L2 postavili silný a spolehlivý tým stejně, jako máme již v zaběhnutých provozech v Hrádku, Českolipsku i Lounsku,“ dodává na závěr.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Die Länderbahn, trilex, linka L2, liberec, děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Die Länderbahn přebírá další linku. Pod značkou trilex bude jezdit z Liberce do Děčína  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.