Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jezdit bez dálniční známky se nevyplácí. Řidič dlužil čtvrt milionu

Vyrazit na zpoplatněnou silnici bez dálniční známky se může hodně prodražit. O tom se přesvědčil řidič, kterého právě kvůli nezaplacené dálniční známce zastavili celníci na silnici D10. Při prověření řidiče zjistili, že má nezaplacený dluh ve výši čtvrt milionu.

„Hlídka kontrol zpoplatněných komunikací zastavila na D10 osobní vozidlo kvůli nezaplacené dálniční známce. Celníkům při prověřování řidiče a vozidla centrální evidence přeplatků a nedoplatků poukázala na neuhrazený nedoplatek za dopravní přestupky provozovatelem vozidla, a to ve výši 250 tisíc korun,“ přiblížila mluvčí Celního úřadu pro Liberecký kraj Amálie Kolářová.

Hlídka proto na místě zabránila řidiči pokračovat v jízdě a odebrala mu registrační značky od auta s tím, že je dostane zpět, až svůj dluh zaplatí.

O týden později bylo zaplaceno. Řidič za sebe poslal na Celní úřad pro Liberecký kraj zástupce s informací, že nedoplatek již uhradil převodem z účtu a žádá o vydání registračních značek. „Databáze pracovníkům celního úřadu potvrdila, že byl nedoplatek skutečně uhrazen. Nicméně mezitím k nedoplatkům přibyla další částka ve výši 5 tisíc korun, kterou zástupce provozovatele zaplatil na místě. Na základě úhrady zbývajícího nedoplatku mu byly registrační značky navráceny,“ doplnila Kolářová.

Oprávnění zabavit registrační značky neplatičům má celní správa od ledna roku 2022 a vyplácí se. Ještě v roce 2021 vybrali celníci celkem za tyto přestupky zhruba 91 108 korun, v roce 2022, kdy se jejich pravomoc rozšířila, už to bylo celkem 621 923 korun.

„Tabulky registrační značky jsou uloženy na celním úřadě po dobu jednoho roku. Po uplynutí lhůty na zaplacení jsou zaslány na úřad obce s rozšířenou působností, a to podle adresy trvalého bydliště nebo sídla provozovatele vozidla,“ dodala mluvčí celního úřadu.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad Libereckého kraje

Štítky dálniční poplatek, SPZ, Liberecký kraj, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jezdit bez dálniční známky se nevyplácí. Řidič dlužil čtvrt milionu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.