Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasičský obojživelník vyrazil na pomoc k nehodě. Ze sněhu vytáhl uvízlé vozy

Pásový obojživelník, který mají jablonečtí profesionální hasiči pro případy nejvyšší nouze a práci v náročném terénu, vyrazil na pomoc. Využili jej na místě dopravní nehody na sněhu k vyproštění uvízlých automobilů.

„Velitel zásahu si „heglunda“ povolal na místo události v pondělí 23. ledna z důvodu zásahu na nesjízdné, zasněžené a zledovatělé komunikaci. Místo dopravní nehody nebylo dostupné pro běžnou zásahovou techniku,“ popsala Eva Klímová z Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje (HZS LK).

Pomoc siláka na pásech byla na místě. Dodávka jedoucí po zasněžené silnici sjela mimo a zůstala nakloněná viset nad jejím okrajem, hrozilo, že se zřítí dolů. Řidič druhého, tentokrát osobního auta se ve snaze dodávce vyhnout také skončil mimo silnici.

Komplikací pro hasiče se tak stal zledovatělý povrch silnice, který nedovolil dojezd běžné zásahové techniky až k místu události. „Z tohoto důvodu nechal velitel zásahu na místo události povolat pásový obojživelník Hägglunds BV206. Na pásy hasiči nasadili protiskluzové řetízky a povrch komunikace následně posypali hlínou. S maximální opatrností a s jištěním pomocí navijáku se podařilo obě vozidla vytáhnout zpět na vozovku,“ doplnila Jaroslava Benešová z HZS LK.

Na místě nehody zasahovaly jednotky profesionálů z Liberce a Jablonce nad Nisou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Přerovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasičský obojživelník vyrazil na pomoc k nehodě. Ze sněhu vytáhl uvízlé vozy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.