Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberec nemá dost parkovacích míst u turisty navštěvovaných míst, nová by mohla být u výstaviště

Liberec nemá dostat parkovišť u turisty navštěvovaných cílů a hledá řešení, jak zajistit více parkovacích míst. Momentálně řeší prostor u Masarykovy ulice, v okolí výstaviště, plaveckého bazénu a na Tržním náměstí.

Na vybudování nových míst pro parkování aut má zájem i Liberecký kraj, který má v této oblasti rovněž své instituce, konkrétně Severočeské muzeum a Oblastní galerii a má i další záměry.  

„Řešíme teoretické možnosti umístění budoucího pavilonu EXPO, který by byl návštěvnickým centrem pro Křišťálové údolí v Liberci. Nabízí se prostor výstaviště, ale je potřeba řešit nedostatek míst k parkování,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro LK).

O problematice se hovořilo i při setkání radních kraje a města. Liberec nyní připravuje studii, která by navrhla řešení nedostatku parkovacích míst.

„Budeme zadávat zpracování územní studie, která zahrnuje nejen areál LVT, ale i bazén, Tržní náměstí a okolí. Míst k parkování je zde žalostně málo,“ potvrdil primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK). Přitom vzpomněl, že se bohužel město kdysi neprozřetelně připravilo o parkovací plochy v místech, kde stojí obchodní dům  Albert. Zdejší pozemky totiž byly původně rezervou pro parkování. „Kdyby tam mělo dneska město pozemky, tak tam asi místo nákupního centra bude parkoviště a bylo by všechno vyřešené,“ poznamenal primátor.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Libor Šolc

Štítky Liberec, parkování, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jděte do p.. už vy dva kreteni. Domrvená Revoluční, z města je autodrom, přidáte Pastýřskou, co ještě? PARKOVIŠTĚ, PARKOVIŠTĚ, PARKOVIŠTĚ, PARKOVIŠTĚ. Kulový. Auta na kraji města a pěšky nebo MHD. Centrum jihoafrických napůl vybydlených obchoďáků a parkoviště? Střelce na vás! Pakáž jedna.

Pondělí, 6. února 2023, 01:19Odpovědět

Liberec nemá dost parkovacích míst u turisty navštěvovaných míst, nová by mohla být u výstaviště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.