Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dopravu na rušném tahu z Liberce na Děčín od jara zkomplikují opravy mostů

Komplikace v dopravě kvůli dvěma stavbám čekají od jara na motoristy na frekventované silnici I/13 z Liberce na Děčín. Tentokrát u Jablonného v Podještědí, kde Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánuje opravy dvou mostů.

Stavby chtějí silničáři zahájit v dubnu a obě budou probíhat souběžně. Hotové mají být v listopadu. Opravovat budou most přes Heřmanický potok a most přes Kněžický potok.

„Stavbou mostu přes Kněžický potok řidiči projedou obousměrně po mostním provizoriu v režimu 1+1. Kyvadlový provoz řízený semafory bude pouze v některých fázích výstavby,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Libereckého kraje Dana Zikešová. Zhotovitelem rekonstrukce mostu přes Kněžický potok za 24 milionů korun se stala společnost STRABAG.

V případě rekonstrukce mostu přes Heřmanický potok ještě v tuto chvíli běží soutěž na dodavatele a hodnotí se nabídky. „Během rekonstrukce zde bude obousměrný provoz v režimu 1+1 po zúžené současné konstrukci. I zde bude kyvadlový provoz řízen semafory pouze v některých fázích výstavby,“ poznamenala mluvčí ŘSD.

Na silnici I/13 má ŘSD letos ještě v plánu provést opravu propustku u Bílého Kostela nad Nisou a rekonstruovat úsek v délce 1,4 kilometru mezi Kamenickým Šenovem a Práchní.

Vloni na stejné trase silničáři rekonstruovali silnici v Rynolticích a tvořily se tam dlouhé kolony. O rok dříve se opravovalo u Lvové a Kunratic u Cvikova.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD LK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na rušném tahu z Liberce na Děčín od jara zkomplikují opravy mostů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.