Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Autobus se zastávkou u nemocnice a kláštera by mohl jezdit od nového roku

V souvislosti se zhoršením dopravy kvůli výstavbě Centra urgentní medicíny u liberecké nemocnice a dalším stavebním projektům v centru města, se jedná o zřízení nové autobusové linky MHD. Speciální linka by jezdila po trase přes Husovu a Klášterní ulici a pomohla by odlehčit dopravě u stavby. Pokud se jí povede vyjednat, začne jezdit od ledna 2024.

O zřízení linky usiluje nemocnice proto, aby zajistila dopravní spoje kvůli zmiňované výstavbě nového pavilonu. Ta potrvá zhruba tři roky a zasáhne nejen dopravní provoz v okolí, ale mimo jiné i sníží počet parkovacích míst u nemocnice. Autobus by tak mohli pacienti využít namísto přepravy autem.

Dřívějšímu spuštění autobusové linky však brání byrokratické důvody. K jejímu spuštění je potřeba řada povolení. „Než získáme potřebná povolení, nějaký čas to trvá,“ potvrdil náměstek primátora Jiří Šolc (nestr. Za ANO).

Nová linka MHD by měla jezdit třikrát za hodinu. Vyjížděla by z Fügnerovy a jela přes zastávky na Šaldově náměstí, u vrátnice nemocnice na Husově ulici, zahnula by vpravo u pizzerie na Husově a jela dolů Klášterní ulicí. Zde by měla další ze zastávek poblíž polikliniky, avšak kvůli strmému sklonu ulice se teprve hledá vhodné místo. Následně by stavěla u Lokomotivy a jela zpět na Šaldovo náměstí a k terminálu na Fügnerově ulici.

Potřeba je také prověřit, zda by velký autobus projel například směrem na Husovu ze Šaldova náměstí. „Pokud by to bylo obtížné, zvažuje se třeba varianta, že by jezdila auto směrem z Husovy na Šalďák pouze jedním jízdním pruhem,“ doplnil Šolc.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Libor Šolc

Štítky MHD, speciální linka, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Starý

Twl, to foto :-D Drbno, fakt není jiná fotka?

Středa, 12. dubna 2023, 08:05Odpovědět

Libor Starý

To je fofr, panečku! Žvaní o tom jen cca 6 let!

Středa, 12. dubna 2023, 08:04Odpovědět

Autobus se zastávkou u nemocnice a kláštera by mohl jezdit od nového roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.