Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Liberci začala druhá etapa obnovy terminálu MHD, potrvá asi měsíc

V dolním centru Liberce dnes začala druhá etapa obnovy terminálu MHD ve Fügnerově ulici. Dočasně má jinde zastávku 13 autobusových linek. Omezení potrvá asi měsíc.

Práce na opravě terminálu začaly loni v listopadu, na zimu byly přerušeny. Provozně-technický ředitel dopravního podniku Ludvík Lavička odhaduje, že dohromady si vyžádají kolem 20 milionů korun a hotovy by měly být v průběhu letošního roku.

Terminál MHD a jeho okolí patří k nejrušnějším místům ve stotisícovém Liberci, podle odhadů policie oblastí denně projde až 70.000 lidí. Práce jsou i proto rozdělené na etapy, aby je bylo možné dělat za provozu. Jako první se opravovala část naproti obchodnímu centru LBC, známého dříve pod názvem Delta. V současné druhé etapě přišla na řadu část naproti obchodnímu centru Forum, a tím by měly skončit práce u autobusových zastávek na levé straně terminálu při pohledu od ulice Dr. Milady Horákové. V dalších etapách je třeba modernizovat zastávky na opačné straně terminálu a kolejiště tramvajové trati.

Poslední větší opravou prošel terminál v roce 2008. Nové povrchy postupně dostanou všechny silnice i nástupiště. „Mimo vozovek s asfaltovým krytem bude v místech provozu autobusů odstraněna kamenná dlažba, která je v těchto místech nevhodná. Částečně se rozšíří odstavná plocha pro autobusy, ovšem nikoliv na úkor chodců. Veškerá betonová dlažba na nástupištích bude postupně nahrazena trvanlivějšími přírodními materiály," řekla již dříve mluvčí dopravního podniku Martina Poršová. Změny čekají i veřejné osvětlení, budou instalována úsporná LED svítidla.

V rámci druhé etapy mají náhradní společnou zastávku před OD Forum autobusové linky 12, 13, 21, 23, 24, 26, 28, 30, 38, 51, 52, 93 a 94.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Drbny

Štítky ČR, MHD, stavby, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tohle je hra pro idioty typu "najdi pět rozdílů před a po"? Liberečáci, porovnejte stav "před a po" - evidentně prošustrované peníze aneb něco tu zatraceně zapáchá.

Čtvrtek, 13. dubna 2023, 10:37Odpovědět

V Liberci začala druhá etapa obnovy terminálu MHD, potrvá asi měsíc  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.