Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do turisty oblíbených míst opět vyjely cyklobusy i turistické spoje

Se začátkem turistické sezony opět vyjely cyklobusy a speciální turistické spoje, které cestující dovezou do oblíbených lokalit regionu. Zajet si tak můžete třeba z Liberce do Stráže pod Ralskem a do Máchova kraje, do Jizerských hor, Českého ráje nebo na Frýdlantsko, dostanete se ale i do Krkonoš nebo Královéhradeckého či Ústeckého kraje. Od 1. května je také v provozu oblíbená linka na Jizerku.

„Turistiku v Libereckém kraji podporujeme dlouhodobě a jako každý rok startujeme na přelomu dubna a května provoz sezónních spojů. Většina těchto speciálních linek navíc umožňuje přepravu jízdních kol,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pověřený řízením resortu dopravy.

U cyklobusů mířících do Jizerských hor kraj zkouší rezervační systém pro přepravu jízdních kol. „Evidujeme náměty cestujících a jejich obavy o to, zda se s jízdní kolem do autobusu opravdu vejdou, proto na takzvaných Jizerských cyklobusech zavádíme ve spolupráci s dopravcem BusLine rezervační systém,“ vysvětlil Otto Pospíšil, jednatel společnosti KORID LK.

Liberecký kraj, potažmo KORID LK, zkušenosti během této sezóny vyhodnotí a následně rozhodne, zda a jakým způsobem se rezervační systém rozšíří.

Přehled spojů, které zahájily provoz od 29. dubna, najdou zájemci na webu www.iidol.cz. O další provozu sezónních linek a spojů bude nabídka rozšířena od 27. května.

Ohodnoť článek

Foto Liberecký kraj

Štítky cyklobusy, sezona, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do turisty oblíbených míst opět vyjely cyklobusy i turistické spoje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.