Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

U Ohrazenic začne výstavba nájezdu a připojovacího pruhu U Pyrámu

Dlouho očekávaná stavba na silnici I/10 v Ohrazenicích, tak řidiči hovoří o výstavbě nájezdu a připojovacího pruhu U Pyrámu. Ředitelství sinic a dálnic výstavbu zahájí už 9. května.

„Přestavba stávající křižovatky, která doposud umožňovala pouze sjezd na Ohrazenice, odstartuje v druhém květnovém týdnu. Jedná se o vybudování nájezdu a připojovacího pruhu na silnici I/10 na Turnov. Součástí realizace je také nová mobilní protihluková stěna,“ informovala mluvčí městského úřadu v Turnově Marcela Jandová.

Stavební práce na silnici potrvají až do 3. září 2023. Po celou dobu bude úplná uzavírka sjezdu z I/10 na Ohrazenice. Objízdná trasa povede po silnici I/10 a silnici I/35 ke sjezdu do Nádražní ulice, tudy směrem k vlakovému nádraží a dále Nádražní ulicí do Ohrazenic.

Po dobu trvání uzavírky také bude platit výluka pro autobusy na linkách 340, 350, 550. Jezdit budou podle výlukových jízdních řádů. Po dobu uzavírky uvedené autobusové linky ve směru z Liberce nebudou obsluhovat zastávky Ohrazenice, u výkupny a Turnov, U Benešů.

Investorem přestavby je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), zhotovitelem firma COLAS CZ.

„V souvislosti s touto přestavbou se často hovoří o plánované výstavbě jižní mimoúrovňové křižovatky I/10 ve Fučíkově ulici. Jedná se o další z investičních akcí ŘSD. Výběrové řízení na zhotovitele této stavby je před dokončením. Realizace by mohla začít na přelomu června a července 2023,“ dodala Jandová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky přestavba, silnice I/10, Turnov, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Ohrazenic začne výstavba nájezdu a připojovacího pruhu U Pyrámu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.