Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stavba parkoviště a opěrné zdi v Pastýřské ulici začne o prázdninách

Na necelých 52 milionů vyjde výstavba parkoviště, opěrné zdi a úprav ve spodní části Tržního náměstí v liberecké Pastýřské ulici. Stavba začne v červenci a skončí příští rok na jaře. Poté by měla následovat výstavba komunikace, která propojí Sokolskou a Tržní náměstí.

„Takzvaná Nová Pastýřská se opět o krok přiblížila k realizaci. Po letech příprav a projektování jsme v otevřené soutěži vybrali zhotovitele parkoviště, opěrné zdi a úprav Tržního náměstí. Následovat budou další etapy s cílem vybudování kompletní části vnitřního městského okruhu, na který naše město čeká již mnoho let," řekl náměstek primátora Jiří Šolc (ANO).

Z šesti nabídek zakázku vysoutěžila firma Metrostav DIZ za necelých 52 milionů korun. Stavba začne ještě v červenci. „Běží zákonné lhůty, poté dojde k podpisu smlouvy. Práce začnou ještě letos, předpokládáme, že to bude v červenci, snad začátkem tak, aby se dotační části dali udělat a vyfakturovat do listopadu. Celá stavba bude hotová na jaře v příštím roce,“ dodal.

Novou Pastýřskou dlouhou skoro půl kilometru plánuje město vybudovat v několika etapách. V první etapě stavbaři upraví zhruba 120 metrů dlouhý úsek na Tržním náměstí. Úpravy umožní dopravní napojení parkoviště v ulici Pastýřské i z tohoto směru.

V současnosti je přístup k parkovišti pouze ze strany ulice Sokolské. Parkoviště s kapacitou přes 130 míst se nachází na bývalém sportovním hřišti vedle budovy policie a také potřebuje modernizaci. Auta nyní stojí na hliněné a bahnité ploše s výmoly, po úpravách bude parkoviště fungovat v režimu P+R, tedy ve spojení s veřejnou dopravou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky pastýřská, nová pastýřská, liberec, parkoviště, tržní náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba parkoviště a opěrné zdi v Pastýřské ulici začne o prázdninách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.