Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberec za generální opravu osmi tramvají zaplatí bez daně 65,5 milionu korun

Liberecký dopravní podnik (DPMLJ) za generální opravu osmi svých tramvají zaplatí bez daně 65,5 milionu korun. Obnova se týká skříní, tedy částí bez podvozku. Zakázku získala ostravská firma Škoda Ekova, vyplývá z údajů ve věstníku veřejných zakázek.

Renovace čeká v následujících dvou letech čtyři tramvaje typu T3R.PLF a čtyři T3R.PV. „Tam je životnost předpokládaná 25 let, což v libereckých podmínkách představuje ujetí asi tak dvou milionů kilometrů. Takže po tom milionu tramvaji musíte opískovat karoserii, protože sůl je zlá a mocná čarodějka v Liberci. Samozřejmě mění se u toho kabely a prostě se tramvaj rozebere, opraví a složí," řekl provozně technický ředitel dopravního podniku Ludvík Lavička.

Ostravská firma nyní pro liberecký dopravní podnik renovuje šest jiných tramvajových skříní těchto typů, tři T3R.PLF a tři T3R.PV. Za jejich generální opravu dopravní podnik zaplatí 46,4 milionu korun bez daně. Tuto zakázku získala Škoda Ekova loni v létě, všechny je opraví do konce letošního roku.

Liberecký dopravní podnik má 64 tramvají, které jezdí na čtyřech linkách o celkové délce 37 kilometrů. Ročně tramvaje najezdí skoro dva miliony kilometrů a přepraví kolem deseti milionů cestujících.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ČR, MHD, tramvaje, Liberec, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřich Ženíšek

Bohužel,sůl a solení komunikací v zimě phůsobí značné škody nejen na vozidlech,ale na celé infrastruktuře,inženýrských sítích a také na okolní zelení,tedy stromech,keřích...A ruku na srdce,někdy,nejen v Liberci,se přesvědčujeme,že se solí,předsoluje a zasoluje až příliš..,.

Středa, 24. května 2023, 07:29Odpovědět

Liberec za generální opravu osmi tramvají zaplatí bez daně 65,5 milionu korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.