Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stavba nájezdu a sjezdu na průtahu Turnovem omezí dopravu

Příští týden začne na průtahu Turnovem stavba nájezdu a sjezdu z Fučíkovy ulice. Stavba omezí dopravu, řidiči musí v místě počítat s pohybem stavební techniky. Stavba by měla být dokončena na začátku příštího roku, vyjde na 29 milionů korun bez daně a je společným projektem města Turnov a ŘSD.

„Pro město Turnov se jedná z hlediska dopravního o velmi důležitou stavbu, kterou společně s ŘSD a obcí Ohrazenice připravujeme více jak 6 let,“ uvedl starosta města Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Stavba umožní přímý sjezd z I/10 ze směru od Prahy a nájezd na I/10 směrem na Jičín. „Celé opatření povede k zásadnímu snížení provozu nákladních automobilů v celé lokalitě Nádražní ulice a ulice Fučíkova. Dojde i k přesunu dopravního zatížení od Ohrazenic a Paceřic,“ dodal.

Před realizací město Turnov vykoupilo rodinný dům a připravilo celou lokalitu. Součástí stavebních úprav budou i opatření směřující ke zklidnění dopravy ve Fučíkově ulici. „V ulici budou vybudovány zvýšené křižovatky a celá čtvrť mezi Nádražní ulicí a silnicí I/10 bude převedena do statutu zóny 30. Zároveň v tomto místě probíhá výstavba obchodní zóny pro nový supermarket Billa,“ upřesnil starosta.

V kombinaci s novou stavbou dalšího nájezdu na I/10 v Ohrazenicích dojde k převedení další automobilové dopravy z lokality přilehlých obcí Přepeře, Čtveřín, Pěnčín a dalších na průtah městem I/10. „Obecně řečeno se snažíme kombinací opatření vymístit tranzitní dopravu z Nádražní a Fučíkovy ulice na průtah městem,“ doplnil Hocke.

Stavební firma si staveniště převezme v pondělí, poté bude zahájeno odstraňování svrchních vrstev půdy v místě a proběhne archeologický průzkum. Stavba by měla být dokončena na začátku roku 2024.

Dopravní omezení se aktuálně dotkne pouze silnice I/10, kde dojde k zúžení, které naváže na již instalované v souvislosti s probíhající dostavbou nájezdu v Ohrazenicích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky turnov, stavba, fučíkova, průtah, nádražní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba nájezdu a sjezdu na průtahu Turnovem omezí dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.