Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Změna v liberecké MHD. Autobusy budou jezdit ke školám a poště na Vrchlického a Sokolovské ulici

Tři školy, školka, supermarket, pošta, ale i lékárna nebo poliklinika a domov důchodců. To vše je ve Vrchlického a Sokolovské ulici, dosud tam ale nezajížděly autobusy MHD. To chce město na četné žádosti místních obyvatel změnit a od prvního ledna sem autobusy zavést.

„V Pavlovicích si lidé dlouhodobě stěžují, že celá ulice Sokolovská a Vrchlického, kde je bývalý supermarket Dukla a kde zůstala jedna z posledních poboček pošty, že tam nejezdí MHD,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Šolc (ANO).

A tak se radnice rozhodla přetrasovat linky 14 a 25, které sem nově budou zajíždět. „Splníme přání těchto lidí, vyřešíme i to, že napojíme na MHD školy Vrchlického, Sokolovská a Podještědské gymnázium,“ dodal náměstek.

Podle něj se změní i konečná stanice linky 25. „Vyřešíme i nevyhovující situaci na konečné linky 25 na Broumovské a přesuneme ji na druhou stranu linky za Hokejku, kde je na konečnou lepší prostředí,“ uvedl Šolc.

Změny by měli platit od 1. ledna 2024. „Schválila to rada města, pro nás z toho vyplývá řada úkolů, jak tam vybudovat zastávky,“ doplnil náměstek. Změny vyjdou město na asi 2,6 milionu korun. „Myslím, že se to vyplatí,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky mhd, dpmlj, liberec, broumovská, sokolovská, vrchlického

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změna v liberecké MHD. Autobusy budou jezdit ke školám a poště na Vrchlického a Sokolovské ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.